Smylie sänkte Helsingborg

HOCKEY

”Vi höll vår plan”

Ljungskile fortsätter att skrälla mot storlagen i allsvenskan och Daryl Smylie fortsätter att göra mål. Mot Helsingborg kom mål nummer tre och det räckte till en 1–0-seger.

– Det här är det bästa resultatet sedan jag kom och så fick jag göra mål också, säger Smylie med ett brett leende på läpparna till TV 4 Sport.

IFK Göteborg, Elfsborg, AIK, Hammarby. Där har ni några av storlagen som fått känna på hur svårt det är att spela mot allsvenska nykomlingen Ljungskile. Nu kan Helsingborg läggas till den listan.

– Jag skulle tro att det är rätt svårt att spela mot oss, säger Daryl Smylie till TV 4 Sport.

Perfekt plan

Ljungskiles taktik var knappast någon överraskning. Gästerna kom till Olympia med ett lågt försvarsspel och en förhoppning om vassa omställningar.

– Vi höll våran plan perfekt. Det fungerar för oss. Det ger oss poäng och vi spelar en del bra fotboll, säger Smylie.

Första halvleken var mållös. Elva minuter in på andra kom den perfekta omställningen när Niklas Löfgren sprang igenom, vände upp och spelade snett inåt bakåt till Daryl Smylie som gjorde mål för tredje matchen i rad.

– Jag trodde inte att jag skulle få bollen, men jag är glad att det blev så, säger Smylie.

LSK upp på kvalplats

Det målet gjorde Helsingborg än mer stressat och Ljungskile fortsatte att försvara sig väl. Med tio minuter kvar fick Ljungskile chansen att döda matchen, men helt fri sköt David Leinar högt över efter ett lite stressat avslut. Den missen gav Helsingborg chansen att kvittera, men de kom aldrig till några heta lägen. Bästa chansen hade i stället Nicklas Lövgren som kom igenom, men fick skottet blockerat.

Det spelade dock mindre roll. Ljungskile höll undan och skrällde igen. Det var lagets femte vinst i allsvenskan och nu går laget upp på kvalplats.

– Vi måste ju fokusera på vårt eget spel. Elfsborg och Kalmar vinner sina matcher. Vi måste komma in i det stimmet igen.

ARTIKELN HANDLAR OM