Spelade elva matcher – med brutet finger

Av: Robert Östholm

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det är lika bra att hålla sådant hemligt”

Det sägs att det ska göra ont att spela hockey.

Färjestad har tagit fasta på uttrycket och har i hemlighet låtit forwarden Anders Bastiansen, 28, spela elva matcher med brutet finger.

Anders Bastiansen har spelat elva matcher med brutet finger.
Foto: Bildbyrån
Anders Bastiansen har spelat elva matcher med brutet finger.

Det ska ha varit i mötet med Södertälje den 30 september som Anders Bastiansens ena ringfinger brutits av efter en slashing. Det har inte stoppat forwarden – som nu spelat elva matcher med sin fingerskada.

Så här långt har klubben och spelaren valt att hålla skadan hemlig, för att inte ge motståndarna några fördelar. Till den norska tidningen NRK förklarar Bastiansen att det handlar om en ren säkerhetsåtgärd – för att inte illvilliga motspelare medvetet ska rikta in sig på hans finger.

– Det är lika bra att hålla sådant hemligt med tanke på att man inte vill få något extra slag mot fingret, säger Bastiansen till NRK.

Bastiansen, som så här långt gjort sju poäng på 19 matcher, menar att fingerskadan hindrat honom från att nå sin högsta spelnivå.

– Det är klart att det hämmar mig. Jag har ju inte kunnat hålla ordentligt i klubban. Det har inte varit lätt att skjuta heller. Det är ju inte optimalt. Det ligger hela tiden i bakhuvudet, säger Bastiansen till NRK.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN