Han stoppas i tv – av klubben som sparkade honom

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Skellefteå: ”Det handlar om lojalitetsplikt”

Anders Forsberg.
Foto: SCANPIX
Anders Forsberg.

Skellefteå sparkade tränaren Anders Forsberg, 44.

Nu stoppar klubben honom från att medverka i Kanal 5:s slutspelssändningar.

– Ja, det stämmer. Det handlar om lojalitetsplikt, säger Skellefteås klubbdirektör Pea Israelsson till Sportbladet.

Det var den 4 februari som serieledaren Skellefteå brände iväg säsongens största hockeybomb då klubben meddelade att tränaren Anders Forsberg, som lett laget till två raka finaler, sparkas med omedelbar verkan.

Skellefteå ansåg att Forsberg gått bakom ryggen som redan gjort klart med en ny klubb till nästa säsong.

Nu fortsätter den infekterade historien. Anders Forsberg debuterade i går som expert under Kanal 9:s sändning från Brynäs–Skellefteå och tanken var att han även skulle vara med under söndagens möte mellan Luleå och Frölunda i Kanal 5.

”Inte koll på sitt avtal”

Men Skellefteå säger stopp.

– Jag har inga kommentarer om det, men jag kan bekräfta att jag inte kommer vara med något mer. Jag kan inte ge dig något mer, säger Anders Forsberg.

Men Skellefteås klubbdirektör Pea Israelsson bekräftar Sportbladets uppgifter att klubben stoppar Anders Forsberg.

– Det är Anders som inte haft koll på vad som står i sitt avtal. Det dök upp redan i går, men då lät vi det passera, säger Israelsson.

– Han har ett avtal med Skellefteå AIK Hockey. Han är arbetsbefriad, men i hans avtal står det att han ska stämma av sina åtaganden utöver Skellefteå AIK med föreningen. Det är inte gjort. Men även om han gjort det anser vi det inte lämpligt.

Men gör det er något om Forsberg är gäst i tv?

– Ja, vi betalar ju honom lön avtalsperioden ut, så vi tycker inte att det är passande. Nånstans har man ju en lojalitet mot sin arbetsgivare. Det är slutspel och det finns ingen anledning för honom att vara med i tv.

”Det är tråkigt”

Hur är Skellefteås kontakt med Anders Forsberg?

– Vi har inte speciellt mycket kontakt med honom. Är det något praktiskt som vi behöver kontakta honom om så gör vi det.

Tommy Åström, programledare för slutspelssändningarna i Kanal 5 och Kanal 9, suckar när han får beskedet från Sportbladet:

– Det är tråkigt. Vi vill ha högsta hockeykompetens i våra sändningar och Anders Forsberg levererar det med råge. Men vi står fortfarande starka med andra bra gäster.

Förstår du Skellefteås agerande?

– Det hade varit lättare att förstå om det handlade om ett kontrakt med en tv-kanal. I det här fallet var han bara gäst.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN