”Vill inte se honom på isen i dag”

Av: Ha Ab, Nils-Petter Dufva

Publicerad:
Uppdaterad:

Abbots tuffa kritik – backas upp av domarchefen

Foto: PIC-Agency

Luleå tyckte det var en solklar utvisning sekunderna innan Bud Holloway avgjorde.

Och lagkaptenen Chris Abbot riktade hård kritik mot domaren Sören Persson.

– Jag föredrar att inte se honom på isen i nästa match, säger Chris.

Luleå drabbades av en dubbelutvisning i slutminuterna av ordinarie tid, men lyckades reda ut 1.44 i spel tre mot fem. I förlängningen åkte sedan Chris Abbott ut för en tripping, även den lyckades Luleå reda ut.

Men bara sekunderna innan att Bud Holloway a­vgjorde den första finalen ville gästerna ha en ut­visning på Skellefteås ­Pierre-Edouard Bellemare, som gjorde ner Cam A­bbott.

”Grymt frustrerande”

– Det är olyckligt att en sådan situation avgör matchen. Det är en solklar utvisning och i stället för power play för oss åker vi på ett mål i baken, ­säger Luleås sportchef Lars Bergström.

I Luleålägret var frustrationen stor över den missade utvisningen:

– Det var absolut en utvisning och det är grymt frustrerande att det avgörs på det sättet. Jag hoppas verkligen att de inte såg den. Om de såg den och inte blåser undrar man verkligen vad det är som pågår, säger Cam Abbott.

Och Luleå fick stöd av domarchefen Peter Andersson:

– Domaren är först helt hundra på att det är en kollision. Men när vi granskat situationen bild för bild efter matchen har vi konstaterat att det skulle vara en tripping.

Under hela matchen hade Luleås lagkapten Chris Abbott heta diskussioner med domarna, och framför allt den ena huvuddomaren Sören Persson.

”Är en speciell kille”

– Jag vet inte om den domaren (Persson) har något mot oss eller mot mig personligen eller vad det är. Han är en speciell kille, han är definitivt en speciell person. Av någon anledning som jag inte förstår verkar han ha svårt för mig. Jag har inget emot honom, jag bara ifrågasatte några av hans domslut.

Tror du att det blir samma domare i morgon (läs: i dag)?

– Haha, det blir intressant att se vem som dömer i morgon.

Vad föredrar du?

– Jag föredrar att inte se honom på isen i nästa match.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN