”Min agentur har frågat om jag verkligen måste träna låren så mycket…”

HOCKEY

Allsvenske målvakten extraknäcker för Versace – berättar om pinsamma mötet med Henke Lundqvist

1 av 3 | Foto: ”Versace vill ha atletiska modeller”, berättar Mantas Armalis.

Målvakt med känsla för mode.

Nej, den här gången pratar vi inte om Henrik Lundqvist, 31.

Moras målvakt Mantas Armalis, 20, extraknäcker som fotomodell för Versace.

– Jag har tackat nej till väldigt många modelljobb faktiskt, men det är inte svårt för mig. Hockeyn går först, säger han till hockeysverige.se.

Foto: Henrik Lundqvist är en stor förebild.

Litauenfödde Mantas Armalis, som kom till Sverige bara fyra månader gammal, spelade som pojklagsspelare i Djurgården, men har sedan 2008 tillhört Mora. Förra säsongen var han utlånad till division 1-laget Tranås, men nu tar han upp kampen om förstespaden i allsvenska Mora med 18-åringen Marcus Högberg, ny från Linköping J20.

Samtidigt har Mantas Armalis ett för elithockeyspelare ovanligt extraknäck – ett lukrativt kontrakt med ett av världens största modehus, Versace.

”Hade varit körd”

I en lång intervju med hockeysverige.se berättar han att han halkade in i modellbranschen ”på ett bananskal”.

– Jag är lite unik jämfört med många andra modeller på så vis att jag är mycket större. Dels för att jag har större lår på grund av hockeyn, dels för att jag har större överkropp och är mer muskulös. Versace vill ha atletiska modeller medan andra modehus i inte minst Paris vill ha tunnare killar. Där hade jag varit körd, säger han.

Utöver Versace har han även jobbat för Stadium och gjort ytterligare några fotojobb som modell. Men hockeysatsningen är nummer ett.

– Min agentur har frågat om jag verkligen måste träna låren och andra delar av kroppen så mycket. Om jag inte gjorde det skulle jag antagligen bli mer attraktiv på marknaden, men jag har svarat att jag tränar för att bli en så pass bra målvakt som jag bara kan. De får helt enkelt anpassa sig efter det och sälja mig som jag är.

”Blev socialt handikappad”

New York Rangers Henrik Lundqvist är annars den målvakt man mest förknippar med mode. 2009 utsågs svensken till världens tredje bäst klädde man av franska tidningen L'Équipe.

På förra sommarens modevisning i Milano fick Armalis äran att träffa Lundqvist och berättar att han blev helt ”star strucked”.

– Jag glömde allt väsentligt jag ville prata om, att gratulera honom till babyn och utmärkelsen som NHL:s bästa målvakt. I stället höll jag på att få panik för att batteriet i min telefon var dött och jag var tvungen att hitta någon modellkompis som kunde ta en bild på oss. Sedan ville jag inte hålla på att störa honom heller, säger Mantas Armalis till hockeysverige.se.

– Henke är en stor förebild både på och utanför isen, så det var väl därför jag blev så socialt handikappad när jag träffade honom.

ARTIKELN HANDLAR OM