NHL

Detroit avgjorde i ’sudden’ – igen

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Nyquist än en gång inblandad i avgörandet

Zäta skriker ut sin glädje.
Zäta skriker ut sin glädje.

NEW YORK. Detroit gjorde det igen. De slog Anaheim i sudden death hemma i Joe Louis Arena i natt.

Och ännu en gång var unge svensken Gustav Nyquist inblandad i avgörandet.

– Det är väldigt roligt att se att killar som aldrig tidigare spelat övertidshockey i ett Stanley Cup-slutspel är så bra i de lägena , säger Henrik Zetterberg till Sportbladet efter den sköna 3-2-triumfen.

Sudden death-mål håller på att bli lite av Detroits specialitet i slutspelsserien mot Anaheim Ducks.

Det var med ett sådant de avgjorde andra matchen i Honda Center i torsdags – och det var med ett likadant de utjämnade serien hemma i ”The Joe” i natt.

Första gången slog unge svensken Gustav Nyquist till redan 1.20 in i övertidsperioden. Nu hann dramat pågå i drygt femton minuter – och Nyquist var alltså i högsta grad inblandad igen. Han fick en passning av landsmannen Joakim Andersson, drev hårt på mot Jonas Hiller i Anaheim-kassen och på det som blev en retur kunde schweiziske stjärnan Damien Brunner dunka in det avgörande 3-2-målet i tom kasse.

”Spelat riktigt bra de här matcherna”

– Väldigt bra gjort. Hela den kedjan med ”Jocke” och ”Gus” och Brunner har spelat riktigt bra i de här matcherna, inte minst under övertidperioderna, säger en glad Henrik Zetterberg när vi talar med honom efter avgörandet.

– De gjorde sin första övertid i ett Stanley Cup-slutspel i torsdags och sin andra i kväll och det är verkligen kul att se att de är så bra i de lägena, att de inte blir nervösa utan fortsätter spela lika hårt och aggressivt som under matcherna i övrigt.

”Väldig skillnad”

Med segern har Detroit utjämnat serien mot Ducks och får flyga tillbaka till södra Kalifornien i 2-2-läge istället för 1-3-dito.

– Det är en väldig skillnad, det hade varit tungt att ligga under på det sättet i en femte match. Men nu känns det positivt och bra, säger ”Zäta”.

– Om vi spelar som i andra match där borta har jag gott hopp om utgången.

Det dramat avgörs natten till torsdag.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL