Detroit avgjorde i ’sudden’ – igen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Nyquist än en gång inblandad i avgörandet

Zäta skriker ut sin glädje.
Foto: Reuters
Zäta skriker ut sin glädje.

NEW YORK. Detroit gjorde det igen. De slog Anaheim i sudden death hemma i Joe Louis Arena i natt.

Och ännu en gång var unge svensken Gustav Nyquist inblandad i avgörandet.

– Det är väldigt roligt att se att killar som aldrig tidigare spelat övertidshockey i ett Stanley Cup-slutspel är så bra i de lägena , säger Henrik Zetterberg till Sportbladet efter den sköna 3-2-triumfen.

Sudden death-mål håller på att bli lite av Detroits specialitet i slutspelsserien mot Anaheim Ducks.

Det var med ett sådant de avgjorde andra matchen i Honda Center i torsdags – och det var med ett likadant de utjämnade serien hemma i ”The Joe” i natt.

Första gången slog unge svensken Gustav Nyquist till redan 1.20 in i övertidsperioden. Nu hann dramat pågå i drygt femton minuter – och Nyquist var alltså i högsta grad inblandad igen. Han fick en passning av landsmannen Joakim Andersson, drev hårt på mot Jonas Hiller i Anaheim-kassen och på det som blev en retur kunde schweiziske stjärnan Damien Brunner dunka in det avgörande 3-2-målet i tom kasse.

”Spelat riktigt bra de här matcherna”

– Väldigt bra gjort. Hela den kedjan med ”Jocke” och ”Gus” och Brunner har spelat riktigt bra i de här matcherna, inte minst under övertidperioderna, säger en glad Henrik Zetterberg när vi talar med honom efter avgörandet.

– De gjorde sin första övertid i ett Stanley Cup-slutspel i torsdags och sin andra i kväll och det är verkligen kul att se att de är så bra i de lägena, att de inte blir nervösa utan fortsätter spela lika hårt och aggressivt som under matcherna i övrigt.

”Väldig skillnad”

Med segern har Detroit utjämnat serien mot Ducks och får flyga tillbaka till södra Kalifornien i 2-2-läge istället för 1-3-dito.

– Det är en väldig skillnad, det hade varit tungt att ligga under på det sättet i en femte match. Men nu känns det positivt och bra, säger ”Zäta”.

– Om vi spelar som i andra match där borta har jag gott hopp om utgången.

Det dramat avgörs natten till torsdag.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN