Tre Kronor

Inte många jag skulle välja före ”Toby” i OS

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

CHICAGO. Tobias Enströms frånvaro i Tre Kronors preliminära OS-trupp väcker stor förvåning bland de svenska NHL-kollegorna.

– Om man ser till offensiva backar finns det inte många jag överhuvudtaget skulle välja före Toby, säger till exempel Johnny Oduya.

Tobias Enström.
Tobias Enström.

Det var en del del väntade namn som saknades när Pär Mårts häromdagen presenterades sin första, 35 man starka OS-trupp.

Till exempel Jakob Silfverberg, Mika Zibanejad och Adam Larsson.

Men bland svenska NHL-proffs är det framförallt det faktum att Tobias Enström från Winnipeg Jets inte tagits som orsakar häpnad.

– Han är utan tvekan en av världens bästa backar, säger till exempel Chicago Blackhawks Niklas Hjalmarsson med förvånad min när Sportbladet träffar honom under den pågående Stanley Cup-finalen.

Backpartnern Johnny Oduya håller med.

– Det är inte jag som tar ut laget och jag vet ju inte hur de tänkt, men om man ser till offensiva backar finns det inte många jag överhuvudtaget skulle välja före ”Toby”, säger han.

– Han är extremt skicklig och spelar precis likadant hela tiden. Han har jämnheten.

De blågula Stanley Cup-finalisterna påpekar dock båda att det fortfarande är långt till det första lägret och ännu längre till själva OS och att åtskilligt säkert hinner ändras.
Det ska också påpekas att det fortfarande inte är hundraprocentigt klart att några NHL-spelare alls kommer att delta i OS.

– Vi trodde att vi skulle ha en deal vid det här laget, men det har vi inte. Förhandlingarna fortsätter, konstaterade kommissionären Gary Bettman i onsdags.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor