Knäckta av nattrysaren

HOCKEY

”Jag sitter bara i soffan och tittar...”

Foto: AVGÖRANDET Chicagos Andrew Shaw, till höger, jublar efter det sena segermålet.

CHICAGO. De förefaller ofta helt outtröttliga.

Men dagen efter de spelat den femte längsta Stanley Cup-finalen i historien grimaserar även världens bästa hockeyspelare av utmattning.

– Ja, det känns att man i princip spelade två matcher efter varandra i onsdags kväll. Jag bara sitter i soffan och tittar. Men vi får ju två dagar ledigt, så till nästa match är man pigg igen, säger Chicagobacken Niklas Hjalmarsson till Sportbladet.

Det var dagen efter i Chicago i går – dagen efter Chicago Blackhawks och Boston Bruins spelade en final som pågick i 112 effektiva minuter och som avgjordes först när ystre Hawks-ynglingen Andrew Shaw långt in i tredje övertidsperioden styrde in den avgörande 4–3-pucken.

Såna gånger vaknar även vältränade hockeyspelare med en grimas – till och med sådana från Småland...

– Ja, man är onekligen lite trött idag. Det känns att man i princip spelade två matcher efter varandra i onsdags kväll. Jag bara sitter i soffan och tittar, berättar Niklas Hjalmarsson.

– Fast det hade varit ännu värre om vi förlorat. Då hade det varit fruktansvärt att gå upp idag. Nu känns det ju ändå bra.

Fick inte sova

Det hade kunnat vara som för slovakiske stjärnan Marian Hossa också. Han fick inte alls sova så länge som han hade behövt.

– Jag somnade först vid tre och just i morse fick en granne för sig att han skulle börja borra i väggen. Det hade jag kunnat vara utan, säger han med ett trött leende.

Normalt ihopmonterade människor hade behövt åtminstone en vecka för att återhämta sig från en maratonmangling som den i onsdags, men ”Hammer” från lilla Russnäs på småländska höglandet är bara glad över att de är två dagar mellan de två första finalerna.

– Ja, nu kan man koppla av lite. Det känns nästan som lite semester. Man ser till att dricka och äta och vila ordentligt och sedan ska man vara pigg igen, säger han.

Ja, hockeyspelare...

Boston-stjärnan Nathan Horton skadade sig i matchen i onsdags och risken finns att han inte kan spela match 2 natten till söndag.

Svenskdebut?

Därmed finns återigen en liten chans att svenske Carl Söderberg gör sin slutspelsdebut – mitt under brinnande final

– Vi får se, Horton är ”day-to-day”. Om han inte kan spela finns det flera alternativ, de som inte spelat har alla tränat stenhårt och är redo, säger coachen Claude Julien.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL