Förlänger – trots kritik

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

Seger i bottenmötet – nu får Beech nytt korttidskontrakt

får stanna  I stället för att ge Kris Beech ett kontrakt över hela säsongen har AIK valt att förlänga hans kontrakt en vecka i taget.
Foto: PIC-AGENCY
får stanna I stället för att ge Kris Beech ett kontrakt över hela säsongen har AIK valt att förlänga hans kontrakt en vecka i taget.

Kris Beech förlänger ytterligare tre matcher med AIK.

Samtidigt kritiserar sportchef Anders Gozzi spelaragenten Kalle Bodéns utspel om att förbudet mot korttidskontrakt lika gärna kan gälla en spelare som Beech.

– Jag vet inte vad den där jävla Kalle Bodén håller på med, säger han.

Ett nästan fullsatt Hovet fick se AIK ta en blytung trepoängare mot bottenkonkurrenten Timrå.

Trots massivt spelövertag i sista perioden räckte Stefan Johanssons 1–0 matchen ut och AIK lämnar nu sju poäng ner till kvalseriestrecket och just Timrå.

Ändå var det massiv självkritik från Anders Eldebrinks sida efter matchen:

– Jag tycker vi gör en riktigt dålig match. Det är ängsligt hos många spelare och de spelar långt under sin nivå, säger han.

AIK-tränaren kan i alla fall glädja sig åt att fler och fler spelare ansluter till truppen efter skadeproblem. I går var det Dick Tärnström som gjorde comeback.

”En vecka i stöten”

Men trots de positiva beskeden så väljer nu klubben att också förlänga korttidskontraktet med Kris Beech.

– Vi tar nästa vecka också, vi spelar tre matcher där så vi förlänger en vecka i stöten, säger sportchef Anders Gozzi.

Kontraktet med Beech hamnade i skottgluggen under efterdebatten till Marknadsdomstolens beslut att låta Hockeyligan förbjuda korttidskontrakt till NHL-spelare.

Alexander Steens agent Kalle Bodén menade att domen var så skriven att den också kunde betyda att alla korttidskontrakt kunde underkännas.

– Jag tycker inte domen uttalar sig specifikt om NHL-spelare utan om korttidskontrakt i allmänhet. Det berör ju i så fall till exempel en spelare som Kris Beech i AIK lika mycket, sa han.

Men nu slår Anders Gozzi tillbaka:

– Jag vet inte vad de håller på med, hela frågan är ju NHL-spelare eller inte. Och där har inte Kris Beech spelat på jag vet inte hur många år? Jag vet inte vad den där jävla Kalle Bodén håller på med, säger han.

”Inga restriktioner”

Men en del av hockeyligans argumentation byggde väl ändå på att korttidskontrakt redan var förbjudet?

– Nej det är klart man får ta in spelare på korttid. Om vi väljer en spelare från allsvenskan i två veckor, eller en kille från finska ligan så har det aldrig funnits någon restriktion om korttidskontrakten.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN