Se ditt favoritlag i NHL - för 88 000 kronor om året

HOCKEY

Spelar ingen roll hur högt priset är - arenan blir ändå utsåld

1 av 2 | Foto: Dyrt nöje Dallas har storsatsat inför årets säsong, något som märks på biljettpriserna. Dyraste biljetten kostar runt 2 100 kronor, något som Ulf Dahlén också tycker är mycket. "Jag håller med om att det är dyrt att gå på hockey här borta."

Det kostar att se NHL-hockey.

Biljetter runt 2 000 kronor är ingen ovanlighet.

- Löneutvecklingen och de nya arenorna har gjort att biljettpriserna ökat avsevärt de senaste åren, säger Ulf Dahlén, Dallas, som i går morse inledde målskyttet mot San José.

Allt är större i NHL.

Spelarna, lönerna, arenorna, publiksiffrorna och segerbucklan Stanley Cup.

Och så även biljettpriserna.

Sportbladet har sammanställt NHL-lagens biljettpriserna och resultatet är frapperande.

Det är svindyrt helt enkelt.

Dallas tillhör en av de NHL-klubbar som tar mest betalt av sina fans.

Ströbiljetter kostar upp till 250 dollar, 2 125 kronor.

De dyraste säsongskorten kostar 10 400 dollar eller 88 400 kronor.

Då handlar det inte om några sviter med egen tv och gratis varmkorv och öl. Utan en helt vanlig stol och hockeyunderhållning i två och en halv timma. Ska man ha en svit eller liknande räcker det inte med 2 000 kronor för en match. Då behövs det tredubbla.

Gör en jättesatsning

Inför den här säsongen värvade Dallas Ulf Dahlén från Washington. Dallas gör en jättesatsning med en ny arena och flera stjärnförvärv. Bill Guerin, Scott Young, Pierre Turgeon och Jason Arnott.

Samtliga högavlönade.

- Allt handlar väl om marknadsekonomi. Så länge produkten är bra och sittplatserna är slutsålda så fungerar det för Dallas. Det bor även många rika i Dallas och det verkar inte spela någon roll hur höga biljettpriserna blir - arenan blir slutsåld ändå, säger Ulf Dahlén.

- Jag håller med om att det är dyrt att gå på hockey här borta. Jag har två biljetter till varje match och har köpt till ett säsongskort. Men för de som köper fem sösongskort på hyfsad plats i arenan så blir det dyrt, säger Dahlén.

Tungt i Chicago

För andra lag går det inte lika bra som för Dallas. Chicago har också en ny arena och nya dyra biljettpriser. Chicago har i snitt 13 000 åskådare och stora delar av arenan gapar som oftast tom.

Detroit var i samma situation för 15 år sedan. Då kom nye ägaren Mike Illitch in i bilden. Han lottade ut en bil under varje hemmamatch och när det sedan vände sportsligt blev det återigen fullsatt. Nu är det fem års väntetid på en säsongsbiljett till Detroits matcher.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL