Randy Edmonds lämnar Björklöven

HOCKEY

Tränaren åker hem till Kanada

Med tre matcher kvar av superallsvenskan lämnar Björklövens tränare Randy Edmonds laget.

- Det går inte att leda ett lag när man inte mår bra psykiskt, säger han.

Foto: Lämnar Löven.

Enligt vk.se lämnar Edmonds klubben med omedelbar verkan. Han åker redan i dag hem till Kanada på grund av personliga orsaker.

- Jag lämnar laget på grund av familjeskäl som jag inte vill ska bli offentliga, säger Randy Edmonds.

Edmonds familj har bott i Kanada sedan nyår. Under Sweden Hockey Games besökte han dem, och sedan dess har beslutet att lämna Björklöven vuxit fram.

- Tillsammans med styrelsen och sportkommittén har jag diskuterat det här och det bästa är att lämna laget och vara hos min familj, säger Randy Edmonds.

”Virus” i båset

Laget kommer nu att ledas av assisterande tränaren Tomas Sandlin och skadade spelaren Alexander Beliavski. Duon får dessutom hjälp i båset av meriterade tränaren Hans ”Virus” Lindberg.

- ”Virus” har ett så späckat program att han inte kunde ta på sig huvudansvaret för laget. I stället kommer han att fungera som en mentor, säger Björklövens ordförande Mats Hammarberg till aftonbladet.se.

Den nya lagledningen får tuffast möjliga start. Debuten blir i derbyt mot Skellefteå i morgon. Björklöven ligger femma i superallsvenskan, fyra poäng efter ledande Rögle och två bakom tvåan Skellefteå.

Anders Bäckström

ARTIKELN HANDLAR OM