Uppgifter: Brynäs värvar Nicklas Danielsson

Publicerad 2018-02-06

Brynäs rustar för nästa säsong.

I dag har klubben kallat till presskonferens för att presentera ett nyförvärv.

Enligt Gefle Dagblad handlar det om VM-hjälten Nicklas Danielsson.

Följ ämnen
Brynäs IF

Sportbladet avslöjade redan 27 november att Brynäs leder jakten på forwarden Nicklas Danielsson, 33, som tänker flytta hem efter sex säsonger utomlands.

Kontraktet med Lausanne, där han spelat tre säsonger, går ut och familjen vill hem till Sverige igen.

Sportchefen: En spännande spelare

I dag har Brynäs kallat till presskonferens klockan 15.30, och enligt lokaltidningen Gefle Dagblad kommer då Danielsson presenteras.

– Nicklas en jättespännande spelare som är klart intressant för Brynäs. En spelare som absolut är intressant. Vi har fört dialog och pratats vid några gånger och Nicklas är intresserade av Brynäs och Gävle och vi av honom. Jag hymlar inte om att han är intressant, sa Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till Sportbladet förra veckan.

Nicklas Danielsson kom till Brynäs som junior och SHL-debuterade redan som 17-åring. Uppsalakillen gjorde sedan tre SHL-säsonger med Gävleklubben i början av 2000-talet.

47 poäng på 48 matcher

Danielsson har också spelat i SHL med Djurgården och Modo innan han 2012 valde att flytta till schweiziska storklubben Bern. Därefter har han spelat i KHL och Schweiz. 

Den här säsongen har forwarden gjort fina 47 poäng på 48 matcher för Lausanne. 

Nicklas Danielsson var också med i det Tre Kronor som 2013 vann VM-guld i Globen. Han spelade även VM-turneringarna 2014 och 2015.

Vill behålla målkungarna

Mer Brynäs:

Både Aron Palushaj och Kevin Clark – de utländska importerna som ligger etta och tvåa i interna målligan – sitter på utgående kontrakt, men här har Brynäs börjat förhandlingarna om en förlängning. 

– Det låter positivt från båda två. Vi i Brynäs vill ha båda två i vårt lag. Båda två trivs bra och ingen av dem har flaggat  för att de ska vidare. Men sedan är det alltid så att det är många där ute, andra ligor och det kommer till ekonomi, säger Stefan Bengtzén. 

Det här alltså två spelare som ni jobbar hårt för att behålla?

– Svar ja.