Eldebrink tar över i Timrå

Publicerad:
Uppdaterad:

Det ska bli jäkligt kul att komma tillbaka

Backlegenden Anders Eldebrink, 41, är tillbaka i elitserien i höst.

Fast inte i Södertälje – utan som tränare i Timrå.

– Södertälje är ett avslutat kapitel. Nu är det Timrå som gäller, säger VM-hjälten från 1987.

I dag har Timrå IK kallat till presskonferens.

Lagets nya tränare ska presenteras.

Men redan nu kan Sportbladet berätta att Anders Eldebrink blir Kenta Johansson tränarkollega i hårdsatsande Timrå.

– Det stämmer. Jag ska ha hand om backarna och Kenta anfallet, säger Anders Eldebrink.

Anders Eldebrink är annars ett namn som mycket kraftigt förknippas med Södertälje SK. Han har sin tröja upphängd i Scaniarinken och är klubbens meste och populäraste spelare genom tiderna.

Inget speciellt att vara motståndare

– Fast det kommer nog inte kännas något speciellt att komma till Scaniarinken som Södertäljes motståndare i vinter. Jag är anställd av Timrå och är det någon spelare som varit lojal mot Södertälje genom åren så är det jag, säger Anders Eldebrink.

Anders Eldebrink hade sin sista kontakt med elithockeyn i början av år 2000. Då jobbade han som sportchef, men hoppade av uppdraget efter en schism i Södertälje SK.

Sedan dess har han jobbat som projektledare. Den sista tiden har han känt suget efter omklädningsrum, energidryck, matchpulsen och själva hockeyn.

– Det ska bli jäkligt kul att komma tillbaka, säger Anders Eldebrink.

Har umgåtts i 20 år

Den som lyckades locka Anders Eldebrink till Timrå var kompisen Kenta Johansson. De spelade bland annat ihop i landslaget och har umgåtts i 20 år.

När sedan Kenta Johansson fick den ena tränartjänsten i Timrå såg han givetvis till att bäste kompisen fick den andra tjänsten.

– Det kan bli jättebra. Och ser man sedan på vilket lag Timrå har värvat ihop så kan det bli en riktigt intressant säsong i vinter, säger Anders Eldebrink.

Eldebrink har näst intill inga tränarmeriter, men som spelare har han gjort det mesta. VM-guld, NHL-spel, SM-guld och bragdguld är bara ett utdrag från backlegendens meritlista.

Har spelat 169 landskamper

Tomas Ros

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN