Anderson lämnar Skellefteå – klar för Rögle

avPelle Strandman

Foto: Bildbyrån
Matt Anderson förstärker Rögle kommande säsong.

Efter endast en säsong i Skellefteå byter Matt Anderson SHL-klubb.

Den 35-årige amerikanen är klar för Rögle.

– Jag kan inte vänta tills det är dags att skrinna in i Lindab arena inför fansen, säger centern till sin nya klubbs hemsida.

Efter två poängstarka säsonger i Djurgården gick Matt Andersons karriär förra året vidare till Skellefteå.

Men den norrländska sejouren blev inte riktigt som amerikanen hade tänkt sig.

Säsongen blev sönderryckt av skador och Anderson gjorde inte fler än 23 matcher. Totalt noterades han för tre mål och fem assist för SAIK.

Nu går karriären vidare långt söderut för den 35-årige centern. På torsdagskvällen kunde nämligen Rögle stolt presentera Anderson som sitt senaste nyförvärv.

– Tyvärr så gick det inte som jag hade hoppats (i Skellefteå). Jag försökte spela trots skada men tvingades till operation till sist i mars. Ingreppet gick bra och jag är helt återställd och tränar för fullt utan restriktioner. Jag kan inte vänta tills det är dags att skrinna in i Lindab Arena inför fansen och bära Rögles hemmadress och pucken släpps, säger han till Rögles hemsida och fortsätter:

Får återvända till Skellefteå direkt

– Jag är jätteglad över att få fortsätta min karriär i Sverige och ser fram emot att spela i Rögle som har något intressant på gång. Det är också en möjlighet för mig att få spela i en arena som är en av de absolut svåraste arenor att spela i som bortalag.

Sportchefen Chris Abbott om klubbens nyförvärv:

– Matt Anderson är en väletablerad SHL-spelare som har precis de kvaliteter jag letat efter till den sista lediga centerplatsen i vår trupp. Han är tävlingsinriktad, har bra karaktär och är en allroundspelare som kan användas till mycket.

SHL-säsongen 2018/2019 startar den 15 september.

Väl där får Matt Anderson direkt vända tillbaka norrut när Rögle i öppningsmatchen ställs mot... Skellefteå.

ARTIKELN HANDLAR OM