”Det bästa jag har gjort i år”

HOCKEY

NEW YORK. Philadelphia såg ut att vara på väg mot elfte segern på tolv matcher.

Men i mitten av tredje perioden högg Filip Forsberg till och kvitterade till 1–1 – och sedan kunde Nashville vinna på straffar. 

– Väldigt skönt att vi kunde visa för oss själva att vi kan spela på rätt sätt mot starka lag även på bortaplan, säger ”Flipper” till Sportbladet.

Foto: TT

Det var tajt och tätt mellan Philadelphia och Nashville i Wells Fargo Center och känslan var att den 1–0-ledning som Andy MacDonald gav Flyers – som ju nyss vann tio raka matcher och för närvarande uppträder med sprakande självförtroende och pondus – i andra perioden nog skulle räcka väldigt långt.

Men 11.46 in i tredje lyckades Filip Forsberg styra in kvitteringen på Steve Mason – efter förarbete av Mattias Ekholm och Matt Irwin.

– Det satt långt inne, så det var riktigt skönt att se den pucken gå in, säger den svenske stjärnan när vi talar med honom efteråt.

”Bästa i år”

Han har ju haft lite trögt med målskyttet den här säsongen, men kanske går det att skönja en liten islossning lagom till jul.

– Det vore på tiden. Jag bara satte fram klubban den här gången, men nu har jag i alla fall två mål på de senaste matcherna och det är väl det hittills bästa i år, fortsätter Filip.

Nattens match vann Nashville till slut på straffar och det är den 22-årige masen mycket nöjd med.

– Så länge jag varit här har vårt signum varit att vi alltid kan kriga oss tillbaka och komma igen från underlägen, men i år har det varit si och så med det på bortaplan, säger han.

Pappa på läktaren

– Så det är väldigt skönt att vi kan visa, framförallt för oss själva, att vi kan spela på rätt sätt mot starka lag även när vi spelar borta.

På läktaren satt för övrigt pappa Patrik och gladdes åt Filips fjärde mål för säsongen. Predators är  nämligen ute på sin årliga papparesa.

– Ja, och nu åker vi direkt vidare till New Jersey där vi spelar mot Devils imorrn och farsorna hänger med. Det är otroligt kul, tycker Forsberg den yngre.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se.

ARTIKELN HANDLAR OM