Forsberg: ”Honom hade jag velat vara”

VIDEO: Se NHL:s mäktiga hyllning till Foppa

HOCKEY

Nu kan vi lägga till ett nytt stort namn som hyllar Connor McDavid: Peter Forsberg.

– Jag önskar att jag kunde säga Connor McDavid, men han är bättre än vad jag var på allt, svarar Hall of Fame-svensken på frågan om vilken nutida spelare som påminner honom om sig själv.

Peter Forsberg var tillsammans med Nicklas Lidström och Börje Salming på plats i Los Angeles i helgen där trion (tillsammans med frånvarande Mats Sundin) var de utvalda svenskar bland NHL:s 100 bästa spelare genom tiderna som ett led i ligans 100-årsfirande.

Under den legendartäta all star-helgen var det så klart många som passade på att ta en pratstund med dåtidens stjärnor, bland annat om hur de ser på dagens NHL-hockey, och vilken spelare de känner igen sig i.

”Gillar verkligen se honom spela”

Peter Forsberg, med besvisligen en makalös karriär bakom sig, erkände ändå att han gärna hade varit i Connor McDavids skridskor, om han hade fått starta om sin NHL-karriär.

– Han är snabbare. Han ser spelet. Jag gillar verkligen att se honom spela, han är överallt på isen och ger sitt lag segrar. OM jag hade fått starta om så hade jag gärna varit som honom, säger ”Foppa” enligt The Hockey News.

Och 20-årige McDavid, som nyligen blev den fjärde snabbaste aktive spelaren att nå upp till 100 poäng, har redan visat att han kommer bli något utöver det vanliga.

Men ”Foppa” – med 885 poäng på 708 matcher och två Stanley Cup-titlar, Calder, Art Ross och Hart Trophy, behöver inte direkt vara missnöjd med sin NHL-karriär.

Om någon skulle tvivla är det bara att kolla in den här mäktiga hyllningsvideon som NHL satte ihop i samband med topp 100-utmärkelsen.