”Kommer bli ett tajt race hela vägen fram”

Foto: Bildbyrån
Niklas Sundblad fick äntligen vinna.
HOCKEY

Det dröjde sju matcher.

Men sedan kom den efterlängtade tränareffekten när Örebro tog den första trepoängaren på 13 matcher.

– Otroligt skönt. Det kommer bli ett tajt race hela vägen fram, säger Niklas Sundblad efter 2–1-segern mot Luleå.

Det var upplagt för en riktig rysare i Behrn Arena under torsdagen när två lag, i akut behov av trepoängare, ställdes mot varandra. Luleå har inte tagit en trepoängare på en månad, det vill säga på åtta matcher.

Örebro hade liknande förutsättningar när de jagade första trepoängen med nya tränaren Niklas Sundblad vid rodret. Det var senast mot Leksand, för 13 matcher sedan, som Örebro fick med sig full poängpott. 

Det lag som bröt den negativa trenden var alltså Örebro och det blev sjunde gången gillt för Niklas Sundblad, som nu äntligen fick visa att tränarbytet gett effekt.

– Självklart var det skönt med tre poäng. Vi låg rätt i banan, blockade skott och spelade desperat hockey. Nu njuter vi av detta och sedan förbereder vi oss för en viktig match på lördag, säger Örebrotränaren till Cmore efter matchen.

Anledningen till att ni vann?

– Axel Brage. Han stod för en grymt bra match och satte tonen för sitt spel redan direkt efter första tekning när han fick rädda ett friläge. Sedan gjorde vi mål på de chanser vi fick, säger Sundblad till Cmore. 

Rivstart för Luleå

Luleå rivstartade första perioden när Jacob Lagacé fick ett drömläge direkt efter tekningen. Gästerna var det lag som imponerade mest under de första 20 minuterna och man skapade två-tre ruggigt kvalificerade målchanser. Men det var Örebro som tog ledningen när Johan Wiklander, framspelad av Kalle Olsson, kunde hänga 1–0 efter en kontring.

Greg Squires utökade till 2–0 i andra perioden när han, direkt efter en tekning, högg på en puckretur som letade sig in bakom Luleåmålvakten Filip Gustavsson. 

Tredje perioden blev lite av en transportsträcka men när åtta minuter återstod kunde Luleå peta in viktiga 2–1-reduceringen. Johan Forsberg var stark i en situation vid ena sarghörnet och jobbade fram pucken till Karl Fabricius – som vispade in 2–1. 

”Känns surt”

Men närmare än så kom inte Luleå. 

– Vi spelade bra och skapade målchanser. Det känns som att vi hade kunnat göra fyra-fem mål men effektiviteten fanns inte där för oss. Första tio minuterna i tredje perioden var inte bra, men på slutet så spelade vi bättre och vi fick in en reducering. Vi hade flera chanser i slutminuterna så det är klart att det känns surt. Kan vi fortsätta att hålla uppe vårt spel så här så kommer poängen att komma, säger Luleåtränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson till Cmore efter matchen.