Frölundaduon skadad i CHL-finlen

Publicerad 2017-02-08

Sundström och Carlsson.

GÖTEBORG. Två gånger i höstas tvingades han tacka nej till Tre Kronor på grund av skador.

Nu verkar historien upprepa sig för Johan Sundström.

– Det är frustrerande så klart, säger han.

När Frölundaspelarna firade CHL-titeln med öl och sång i omklädningsrummet saknades två spelare. Patrik Carlsson låg på sjukhus efter att han fått en slashing över halsen, och en deppig Johan Sundström försvann snabbt också han till sjukhus, med en rejäl lårkaka på vänsterbenet.

Dagen efter finalen ska han, Joel Lundqvist och Henrik Tömmernes ansluta till Tre Kronor och Sweden Hockey Games. Men efter att han tvingats bryta finalmatchen redan i den andra perioden talar det mesta för att han återigen får säga nej till landslaget, precis som under höstens två landslagsturneringar.

– Jag mår lite bättre nu när jag såg killarna ta hem finalen. Men det var en jobbig smäll. Vi ska röntga benet senare. Nu tar jag bara en dag i taget, säger han till SVT.

Väntas missa turneringen

Sweden Hockey Games avgörs i Göteborg och Scandinavium, och tanken var att Frölundatrion skulle stå över den första matchen mot Tjeckien på torsdag, för att sen spela mot Ryssland och Finland till helgen. Men nu talar det mesta för att Sundström missar hela turneringen.

Patrik Carlsson fick Miroslav Formans klubba rätt över halsen, vilket gav Sparta-spelaren matchstraff. För Carlsson blev det transport till sjukhus där han tillbringar natten för undersökning.

– Bägge två ska upp och undersökas på sjukhus, vi får se hur det går med dem, säger Roger Rönnberg.