Oscar Klefboms bakslag – kan missa ännu en säsong

Oscar Klefbom.
Oscar Klefbom.

NHL-spelaren Oscar Klefbom meddelade i april att han funderar på att lägga ned sin ishockeykarriär.

Då hade han inte kunnat spela på ett år på grund av en axelskada.

Enligt nya uppgifter missar han även kommande säsong.

Edmonton Oilers-backen Oscar Klefbom hade efter långvariga axelproblem genomgått ett större ingrepp i våras. Då var förhoppningen att operationen skulle leda honom in på isen igen så småningom, även om det fanns frågetecken även hos specialisten han tog hjälp av.

– Det är det som är grejen, det är svårt att säga. Han säger att jag kanske kommer kunna spela igen men att det alltid kommer finnas en risk. Vi får se var jag är när rehaben är över och det är dags att ta ett beslut. Vi kommer att följa upp – många, många gånger, sade Klefbom på en presskonferens en månad senare.

”Väldigt liten chans”

Men nu verkar det som att karriären inte återupptas den här säsongen i alla fall. Enligt Sportsnetsjournalisten Mark Spector har lagets tränare Ken Holland haft ett samtal med NHL-svensken – och ska efteråt ha sagt att chansen för att han spelar säsongen 2021/2022 är ”väldigt liten”.

I april öppnade Klefbom för att skadan kunde innebära slutet på hans karriär.

– Jag är här för att jag älskar hockey och att spela i världens bästa liga var en barndomsdröm. Jag vill stanna här så länge det går. Men när man ser till det stora hela är hockey en liten sak i livet, sade han då.

Holland had a Zoom call with Oscar Klefbom this morning: "The chances of Oscar Klefbom playing in the NHL in 2021-22 are very slim."
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!