SHL Svenska hockeyligan

Dick Axelsson fick matchstraff efter bråk i periodpausen

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

Det blev bråk i spelargången mellan Djurgården och Malmö.

Dick Axelsson fick matchstraff, Fredrik Händemark fick två minuter.

Båda spelarna blev utvisade för osportsligt uppträdande, Dick Axelsson riskerar ytterligare straff efter anmälan till disciplinnämnden.

Det blev bråk i spelarkorridoren mellan första och andra perioden på Hovet.

Stjärnspelarna Dick Axelsson och Fredrik Händemark var irriterade på varandra på isen redan under den första perioden.

Fredrik Händemark blev utvisad två minuter för hakning och tyckte att Dick Axelsson filmade, sedan fortsatte dispyten utanför rinken.

Skrek könsord

När spelarna kom ut till den andra perioden meddelade domarna Marcus Linde och Mikael Andersson att Dick Axelsson fått matchstraff och Fredrik Händemark fick sätta sig i utvisningsbåset i två minuter.

Enligt uppgifter till Sportbladet på Hovet under matchen handlade det om att Dick Axelsson ska ha skrikit könsord till Fredrik Händemark.

– Det var inget speciellt, det får du fråga Dick om. Jag sa ingenting, vi växlade några ord och så fick jag ingen förklaring till min utvisning, säger Fredrik Händemark.

Anmäld till disciplinnämnden

De båda huvudcoacherna Robert Ohlsson och Joakim Fagervall säger att de blev vittnen till ordbråket i spelarkorridoren på väg till omklädningsrummen.

– Dick sa någonting till Malmö-spelaren, ett ordval man inte får göra. Dicks ordval var grövre och han fick matchstraff, säger Robert Ohlsson.

Dick Axelsson blir avstängd minst en match, på lördag spelar Djurgården mot Rögle i Ängelholm.

Under fredagsmorgonen anmäldes han till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd och dom kommer under dagen där han riskerar ytterligare avstängning.

Situationsrummet skriver i anmälan: ”I periodpausen mellan första och andra perioden börjar Dick Axelsson i Djurgården och Fredrik Händemark i Malmö att tjafsa verbalt med varandra när de lämnat isen. Innan Fredrik Händemark ska vika av mot sitt omklädningsrum stannar båda spelarna och pratar/tjafsar med varandra. Efter en kort stund går Dick Axelsson därifrån i riktning mot sitt omklädningsrum. Dick ropar då ’sug kuk’ till Fredrik.”

Dick Axelsson och Fredrik Händemark.

”Inte första gången”

Det gick hela periodpausen och till att andra perioden skulle börja innan Robert Ohlsson visste att Dick Axelsson inte fick vara med längre.

– Ni behöver inte fundera på så mycket vad jag tycker, det är klart att det inte är bra. Det får man försöka komma till rätta med, det är inte första gången herr Axelsson öppnar munnen. Det är svårt att lägga munkavle på pojken också, för det är klart att det inte är bra att få fem minuters utvisning på isen och behöva döda numerärt underläge i tre minuter. Sedan blir vi också av med en väldigt bra spelare, vi måste rätta till det ganska snabbt, säger Robert Ohlsson.

”Hur mår han?”

Händelsen och matchstraffet fick stor uppmärksamhet under torsdagskvällen.

– Hur mår Dick Axelsson? Jag ser ingen harmoni i honom överhuvudtaget. En sådan spelare ska inte göra på det sättet, säger Johan Tornberg i C More.

– Han har dragit på sig ett korståg mot alla domare, det är en batalj som han kommer att förlora. Det blir nästan tjatigt att sitta och prata om det varje säsong. När han spelar sitt spel har han få övermän, varför kan han inte bara förstå det och släppa det andra. Det är en neverending story, säger Petter Rönnqvist.

”Hundra lägen”

De tänkta skarpskyttarna Alexander Holtz, 18, och Linus Andersson, 21, visade vägen för Djurgården med 1–0 och 2–0.

Det var Alexander Holtz som spräckte Djurgårdens nolla i årets SHL när stortalangen gjorde 1–0 efter nästan 99 minuters spel under säsongen.

– Det var dags för mål, en enorm lättnad. Jag hade hundra lägen innan i matchen, säger Alexander Holtz.

William Eklund, 17, fastställde sedan slutresultatet 3–0 i öppen kasse.

Både William Eklund och Linus Andersson gjorde sina första SHL-mål i karriären.

Niklas Svedberg har nu hållit nollan i tre raka matcher i rad hemma mot Malmö.

Sportbladet har sökt Dick Axelsson för en kommentar.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Den stora juniorshowen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Djurgårdens IF Ishockey

Malmö Redhawks

Dick Axelsson

Fredrik Händemark

Alexander Holtz

Niklas Svedberg