NHL

Sundqvist sänkte favoriten med två mål

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Favoriterna från Colorado föll tungt i nattens NHL-premiär – framförallt på grund av en bjässe från Boden.

Oskar Sundqvist tryckte in två mål för St. Louis i Pepsi Center.

– Ja, det var riktigt skönt att få en sådan start. Nu vet vi att vi kan mäta oss med de allra bästa om vi spelar vårt spel och det är en ”boost” för oss, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern.

Expertisen har ju varit i det närmaste helt enig inför den försenade och förkortade NHL-säsong som dundrade igång i natt:

Colorado Avalanche är bäst och kommer vinna – medan ett St. Louis Blues som tappat flera tunga ledare får det lite svårare än vanligt.

Men så såg det inte alls ut i öppningsmatchen i Denver. Blues var det starkare laget och vann påfallande rättvist med 4-1.

– Vi gav dem onödigt många powerplay i början och då är de onekligen riktigt vassa, säger Oskar Sundqvist på telefon från Denver.

– Men fem mot fem tycker jag också att vi var det bättre laget. Vi gjorde det vi ska och nu vet vi att vi kan mäta oss med dy tyngsta favoriterna om vi gör det. Det är en ”boost”.

Burakovsky enda målskytt i Colorado

Att ärrade pjäser som Alex Pietrangelo, Alex Steen och Jay Bouwmeester försvunnit märktes knappt.

– Det är såklart tunga förluster, men vi har fått in andra killar som snabbt lärt sig vårt system och blivit fina tillgångar, till exempel Kyle Clifford och Torey Krug. Snart kan Mike Hoffman spela också, då får vi ytterligare en prickskytt.

Och så har de ju ”Sunken” själv. Den bastante 26-åringen från Boden hade raketmotorn påslagen under premiären och prickade in två mål.

– När jag kom till hallen före matchen fick jag veta att jag skulle byta kedja och spela med Jaden Schwartz och Robert Thomas så det blev lite snabb omställning där, men det funkade, man ska inte försöka ändra så mycket utan spela som man brukar oavsett kedjekamrater. Det gick som sagt bra och självfallet är det skönt att få en sådan start på säsongen, kommenterar han.

Avalanche hade svårt att göra sig rättvisa, men Andre Burakovsky pangade i alla fall in ett powerplay-mål i första perioden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Quiz: Hur mycket kan du om NHL?

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Oskar Sundqvist

Ishockey

St. Louis Blues