NHL

Svenske måltjuven matchhjälte i slutet: ”Enormt mål”

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

Svenskarna hyllas efter Calgary Flames vunnit med 3–2 mot Winnipeg Jets i Alberta.

Elias Lindholm har fått i gång målskyttet och avgjorde matchen med sitt andra mål på två matcher.

– Det var ett lite turligt mål, men det tar vi, säger segerskytten.

Det var svenskarna som stod i centrum när Calgary Flames tog en ny seger i den kanadensiska divisionen.

Den utpräglade målskytten Elias Lindholm blev matchhjälte med segermålet i powerplay 1.42 från slutet. Den 26-årige högerskjutande svensken spelar numera center och har totalt gjort fyra mål och nio assist på de tolv matcherna.

Sju av poängen har kommit på de senaste sex matcherna. Han delar ledningen i den interna poängligan med amerikanen Johnny Gaudreau.

– Vi ville avgöra innan förlängningen, så vi försökte skapa chanser och skjuta. Det var bra skymning med två spelare framför mål. Pucken studsar turligt på en motståndares skridsko, men det tar vi, säger Elias Lindholm.

Viktiga segrar

Rasmus Andersson spelade fram i det fina passningsspelet till det avgörande målet. Mikael Backlund sköt skottet där Andrew Mangiapane kunde kvittera till 1–1 med en retur. Jacob Markström gjorde 25 räddningar i målet.

– Det var en tät match och vi fick belöning i slutet. Det var ett enormt powerplay-mål av ”Lindy”, säger Jacob Markström.

I lördags blev det seger med 6–4 i Alberta-mötet med Edmonton Oilers och med tre segrar på de fem senaste matcherna har Calgary Flames har tagit viktiga poäng i striden runt slutspelsstrecket.

– Vi blir bättre och bättre, det här var vår bästa hela match. Vi vill fortsätta på den här vägen och bli bättre varje match, vi vill skapa mer chanser och ta fler avslut, säger Elias Lindholm.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

”Speciell känsla”

Nu ska Jacob Markström tillbaka till British Columbia för första gången efter flytten och möta Vancouver Canucks tre gånger på fem dagar.

– Det kommer att bli en speciell känsla, precis som det var första gången vi mötte dem hemma. Det känns annorlunda att möta spelarna och tränarna som du har varit en del av så länge, det kommer att bli kul att komma tillbaka, säger Jacob Markström.

Det var Elias Lindholm som blev utsedd till matchen spelare med ”first star”. Mikael Backlund fick ”third star” efter en uppoffrande insats.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Ekeliw: Här är min OS-trupp i Peking 2022

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Calgary Flames

Elias Lindholm

Mikael Backlund

Jacob Markström

Winnipeg Jets

Ishockey