Debutanten briljerade i Linköpings seger

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÄVLE. Första SHL-målet av 18 årige Elliot Ekmark och mål direkt i debuten av nyförvärvet Alexander Johansson.

Då vann krislaget Linköping det viktiga bottenmötet mot Brynäs med 5–3.

– Jag var mer nervös när jag gjorde debut mot Hanhals i Hockeyettan än jag var här i den här matchen, säger Alexander Johansson.

Brynäs tog ledningen tre gånger om under de första 40 minuterna, men Linköping kvitterade lika många gånger. 

Och när Linköping väl tog ledningen i den tredje perioden släppte man den inte ifrån sig. Patrik Lundh styrde in 4–3 och Andrew Gordon gjorde 5–3, elegant framspelad av Tyler Morley.

– Jätteviktigt. Vi ligger under tre gånger och det tyder på att det finns en moral och en vilja att vara bättre än resultatet visar. Förhoppningsvis går vi väldigt stärkta ur det här. Ett kvitto på vad som krävs för att vinna hockeymatcher, säger Alexander Johansson.

Gästernas kvitteringen till 2–2 var lite extra då Elliot Ekmark stötte in pucken från nära håll, 

Juniorens första SHL-mål i sin femtonde match.

När Brynäs gjorde 3–2 klev så nyförvärvet Alexander Johansson fram i sin debut och rakade in pucken med bara sju sekunder kvar av mittperioden.

Den tidigare Färjestadskaptenen värvades nyligen från Halmstad i Hockeyettan.

– Jag var mer nervös när jag gjorde debut mot Hanhals i Hockeyettan än jag var här. Då var det större förväntningar, att jag skulle jag göra både det ena och det andra som jag inte riktigt behärskade. Här är jag bara en del av laget, säger han.

Nära syndabock – sedan målskytt

Brynäs gjorde matchens första mål när Nicklas Danielsson bjöd på en läcker uppåkning och serverade Patrik Berglund som avslutade distinkt. Hemmalaget hade också chansen till 2–0 då Jarno Kärki bjöd förre LHC-forwarden Oula Palve på ett friläge. 

Men bara sekunder senare var det just Kärki som sköt in kvitteringen. 

Linköping åkte då på ett tungt mål då Tomi Sallinen spelade fram Daniel Mannberg som gjorde 2–1 då bara 29 sekunder återstod.

Linköping tog med segern tre väldigt viktiga poäng i bottenstriden. Men något stukat lag tycker inte Alexander Johansson att han kom till:

– Tycker jag inte alls. Inte alls. Tycker det andades väldigt positivt och en lättsamhet runt det. En vilja att förstå vad man måste göra för att vi ska bli bättre. Inget täcke av ångest över laget, så det bådar gott.

Alexander Johansson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Alexander Johansson.
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!