Presenterad av LHC i går – Morley sänkte Frölunda i Göteborg

Presenterad av Linköping i går.

I kväll sänkte Tyler Morley Frölunda på bortais när Linköping vann med 2–1.

– Vi betalade ett högt pris för att vinna, säger LHC-kaptenen Jonas Junland.

I går, måndag, presenterade Linköping Tyler Morley, 29, senast från Skellefteå, som sitt senaste nyförvärv. I dag, tisdag, gjorde kanadensaren debut för sin nya klubb. 

Och det började bra.

Efter 6.42 i den första perioden höll sig 29-åringen framme och kunde enkelt peta in 1-0 till gästerna bakom Niklas Rubin i Frölunda-kassen.

1-0 till LHC i paus, trots 12-5 i skott till hemmalaget.

– Det går för långsamt, konstaterade Roger Rönnberg efter första 20.

Med 7.29 kvar av den andra perioden fick Frölunda till slut utdelning. I powerplay, fem mot fyra, avlossade Stefan Elliott bössan från blålinjen, ett avslut som överlistade Niklas Lundström i LHC-målet.

Linköping svarade dock.

Andrew Gordon vann puck i egen zon och satte igång ett anfall. Pucken letade sig till slut ut till Tyler Morley, som spelade in till Gordon som styrde in pucken i krysset.

”Ruskigt frustrerande”

Frölunda försökte få till en kvittering i den sista perioden, låg på för det, men lyckades inte – utan Linköping tog tre viktiga poäng i bottenskiktet.

Mycket tack vare nyförvärvet Tyler Morley.

– Ruskigt frustrerande, vi är fantasilösa i vårt anfallsspel. Vi saknar det där lilla extra för att göra de målen som behövs. Vi för matchen, Linköping är i en tuff situation och strider för sitt liv, säger Frölundas Roger Rönnberg till C More efter matchen.

Linköpings lagkapten Jonas Juland till C More:

– Framför allt är det sättet vi krigar på i kväll. Vi kommer till Göteborg med vetskapen att det blir en tuff match. Vi hade bestämt oss för att vi skulle göra en bra bortafight – och 19 blockade skott visar att vi tänkte betala ett högt pris för att vinna, säger han.

Tyler Morley.
Tyler Morley.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!