Paille brutalt överfallen – Brynäs rasar: ”Var fan ett mordförsök”

Brynäs CHL-match mot tyska Mannheim fick ett ruggigt slut.

Motståndarlaget drog på sig fyra matchstraff och Thomas Larkin överföll Brynäs Daniel Paille med en ful blindsidetackling.

– Man blir livrädd, det var fan ett mordförsök. Men utifrån det är det riktigt bra med Daniel. Han är på benen, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till Sportbladet.

Brynäs gick mot seger i CHL-mötet med tyska Adler Mannheim i CHL.

Då tappade motståndarspelarna huvudet. I matchens sista minuter drog laget på sig fyra matchstraff.

Ett rent överfall

Det fulaste tilltaget stod Thomas Larkin, 26 – som spelat fem VM med Italien – för när han överföll en chanslös Daniel Paille som var långt ifrån pucken.

Med 25 sekunder kvar av matchen drog 196 centimeter långe och 100 kilo tunge Larkin på sig dubbla matchstraff.

– Vika jävla idioter. Skicka hem skiten. De är så jävla fega. De vet att vi inte ska spela mot varandra någon mer gång och passar på att bete sig som idioter när de förlorat. Jag tycker att de borde ta långa straff på dem, extra hårda, säger kaptenen Jacob Blomqvist i SVT.

Stjärnan låg utslagen

33-årige Paille, som spelat i NHL under många år i sin karriär och vann Stanley Cup 2010/11 med Boston Bruins, låg länge kvar på isen tillsynes groggy och Brynäs tränare Tommy Sjödin hade inte mycket för motståndartränaren Sean Simpsons reaktion vid situationerna.

Sjödin berättar att han möttes av både ’fuck off’ och ’fuck you’ och att det brann i honom när han såg reprisen på jumbotronen.

Överfallen som skakat hockeyn

– Det är ett bruktalt påhopp, bland det fulaste jag sett och då har jag sett ganska många påhopp. Det får inte finnas på en hockeybana. Att med berått mod gå ut och skada en människa så, det kan sluta jäkligt illa, det kan sluta med att karriären är över, säger Sjödin till Sportbladet.

Även Nikolai Goc och Mark Stuart drog på sig matchstraff. Goc tacklade en Brynässpelare i huvudet och den sistnämnde slängde handskarna i ett slagsmål med Simon Bertilsson.

”Fick bara dåliga ord tillbaka”

Efter matchen var det upprörda känslor i Brynäslägret. Men också en lättnad. För Daniel Paille mådde betydligt bättre än väntat:

– Det är faktiskt mycket bättre än vad man trodde. Man är livrädd, det är fan ett mordförsök. Men utifrån det är det riktigt bra. Han är på benen och jag har pratat med honom där. Det har gått över förväntan, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Är det en hjärnskakning?

– Nej, det tror jag inte. Det är som jag säger, vi och han har haft tur.

Bengtzén försökte prata med Mannheims coach Sean Simpson efter matchen.

– Jag försökte säga att du är ansvarig, men det blev bara dåliga ord tillbaka. Han svarade bara sådant man inte ska svara.

Nu hoppas Bengtzén på ett hårt straff:

– Det är ett överfall, det ska vara kännbart straff. 8–10 matcher minst. Det är katastrof.

Brynäs vann matchen med 2–1 och är vidare till kvartsfinal.

Överfallen som skakat hockeyn
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!