Forsberg och Selänne möts – i tv-studion

Foto: BILDBYRÅN OCH TT
HOCKEY

Peter Forsberg är sedan länge klar som expertkommentator för OS-hockeyn i svensk tv.

Nu får han sällskap av en annan hockeyikon – polaren Teemu Selänne – i de finska sändningarna.

Planer finns på att duon även ska synas tillsammans.

– Vi ska dela innehåll med varandra, säger Antti Haajanen, sportchef på Discovery Networks Finland, till Iltalehti.

Redan i mars 2016 meddelade Discovery Networks Sweden – som äger rättigheterna att sända OS i Pyeongchang – att Peter ”Foppa” Forsberg, 44, blir expertkommentator under ishockeyturneringen.

Nu står det klart att systerbolaget i Finland också tar in en legendar i studion – Teemu Selänne, 47.

– När vi gjorde en önskelista var Teemu alltid i topp. Han är ändå Finlands mest kände och mest lysande hockeypersonlighet, säger Discovery Networks Finlands sportchef Antti Haajanen till Iltalehti.

Teemu Selänne har själv deltagit i sex olympiska spel och toppar alla tiders poängliga med 43 poäng (24 mål och 19 assist).

”Det är en evig vänskap”

Selänne och Forsberg har mött varandra otaliga gånger på isen både i NHL och landslagssammanhang, bland annat i OS-finalen i Turin 2006, men har även spelat ihop en säsong i Colorado Avalanche (2003/04).

I en intervju för Sportbladet i september 2016 berättade Selänne att han och Foppa blivit bra kompisar under och efter karriärerna.

– Vänskapen som utvecklats genom åren mellan mig och Peter är mycket starkare än själva idrotten. Det är en evig vänskap, sa Selänne då.

Foppa bedyrade samma sak några dagar senare.

– Det är alltid lika roligt att träffa honom. Han är en underbar människa. Han har alltid ett leende i ansiktet, sa Forsberg till Sportbladet.

”Dela innehållet”

Och nu möts duon alltså igen – som tv-profiler.

De kommer förstås i första hand att koncentrera sig på sändningarna i respektive hemland.

Men Discovery, som äger tv-rättigheterna för OS i hela Europa, har planer på att visa upp Forsberg i Finland och Selänne i Sverige.

Tre Kronor och ”Lejonen” spelar i samma grupp tillsammans med Tyskland och Norge. Den 18 februari (klockan 13.10 svensk tid) möts ärkerivalerna i den tredje och sista gruppspelsmatchen.

– Vår tanke är att dela innehåll med varandra. I Sverige har vi till exempelvis Peter Forsberg som expert, som är bekant med Teemu från åren som spelare. Teemus kommentarer kommer säkert att vara av intresse i andra länder också, säger Antti Haajanen.

OS – så ser arenorna ut med 100 dagar kvar 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM