Tor Immo hjälte när Troja bröt Leksands svit

Foto: BILDBYRÅN
Porsberger och Immo.

avErik Karlsson

HOCKEY

Sex raka segrar.

Men sedan tog Leksands segersvit slut – mot nykomlingen Troja Ljungby.

Tor Immo blev Trojas hjälte i förlängningen.

Leksand har åkt hiss rakt uppåt i tabellen sedan Leif Carlsson tog över tränarrodret. När man åkte till Ljungby för möte med Troja kom man dit med sex raka segrar i bagaget.

Något Troja inte tog någon som helst hänsyn till. 1–0 redan efter 56 sekunder av David Rundqvist och 2–0 av Sebastian Benker halvvägs in i första akten.

Leksand vakande till när Alex Friesen stod för ett riktigt konstverk i boxplay. Han lurade skjortan av Jonatan Nielsen innan han sprättade upp reduceringen till 1–2.

Dubbla tvåmålsskyttar

Sen väntade en holmgång. Johan Porsberger och Tobias Forsberg vände till 3–2 för Leksand, Jonatan Nielsen kvitterade med ett tungt slagskott.

Och inte ens Johan Porsbergers 4–3 räckte för att säkra en sjunde seger utan Sebastian Benker kvitterade ytterligar en gång.

Matchen gick till förlängning där hemmalaget fick jubla. Tor Immo bröt in från höger och avslutade snyggt med en backhand.

Presenterade forward efter slutsignal

Efter matchen kom dock lite mer positiva Leksands-nyheter. Klubben har gjort klart med kanadensaren Matt Carey.

– Matt är en hårt jobbande forward som spelar en enkel ishockey och gillar att gå rakt på mål. Han är en duktig tekare som kan spela både kant och center om det behövs. Vi har goda vitsord om Matt och tror han kommer bli nyttig hos oss i vinter, säger Mikael Karlberg till klubbens hemsida.

Leksands Jojo-resa på 2000-talet 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM