Fortsätter leverera: ”Var riktigt bra”

avPer Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. Filip Forsberg har kommit igång ordentligt – och med honom hela Nashville Predators.

Han prickade in fjärde målet för säsongen, och stod samtidigt för sin andra assits till en Viktor Arvidsson-balja , när fjolårsfinalisterna i natt knockade Dallas – och därmed har masen delad ledning i den svenska poängligan direkt.

– Det var lite trögt de första matcherna, men det har gått bättre och bättre för varje match och den här insatsen mot Dallas ska vi ha cred för, den var riktigt bra, säger ”Flipper” till Sportbladet efter 4-1-segern.

1 av 2 | Foto: Christopher Hanewinckel / TT
Filip Forsberg

Det fanns farhågor om att Nashville kunde få svårt att motivera sig på rätt sätt när serielunkens vardag återvände till Bridgestone Arena efter de sanslösa finalfesterna i hemstaden i juni.

Men den baksmällan verkar ha gått över snabbt.

De såg riktigt heta ut i natt och slog alltså Dallas med 4-1.

– Det är klart att det varit lite annorlunda, stämningen som rådde då är det ju osäkert om man nånsin får uppleva igen, säger Filip Forsberg när vi talar med honom efter matchen mot divisionsrivalen från Texas.

– Men det viktiga är att vi efter en trög start blivit bättre och bättre för varje match och och insatsen ikväll ska vi ha cred för. Dallas är väldigt starka, men vi spelade riktigt bra.

Delat förstaplats i svenska poängligan

Det gäller inte minst Forsberg själv, som i ett powerplay i andra perioden pangade in sitt fjärde mål för säsongen på en retur – och sedan var med och avgjorde hela matchen när han knappa fem minuter före slutsignalen bröt ett Dallas-anfall och fick fram pucken till Viktor Arvidsson som iskallt stänkte in 3-1 närmast ren framför kassen.

– Första  är inte mycket att säga om, det var i princip öppet mål och bara att trycka dit den. Men på andra jobbade vi bra, ”Arvid” stressade bra så jag kunde bryta och sen handlade det enbart om att se till att han fick tillbaka pucken. Han sköter resten i såna lägen, fortsätter Forsberg, som efter nattens skörd delar förstaplatsen i svenska poängligan med Nicklas Bäckström och Jesper Bratt (!).

– Det har varit lika för mig och vår kedja som för laget. Det började inget vidare, men vi har blivit bättre och bättre och idag fungerade det fint.

Vilket såklart är huvudanledningen till att hela laget lyft.

John Klingberg hade assist på gästernas tröstmål.

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM