Amerikansk forward till Brynäs

avSimon Norberg

Foto: GIAN EHRENZELLER / TT / NTB Scanpix

Brynäs IF hade stor lycka med sina importer den senaste säsongen.

Nu står det klart att fjolårsfinalisten värvar amerikanen Aaron Palushaj.

– Han har goda erfarenheter från både NHL och AHL och nu senast från KHL, säger sportchefen Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Brynäs IF kommer från en kanonsäsong och laget föll i SM-finalen mot HV 71 med minsta möjliga marginal i den sjunde och avgörande matchen.

Sportchefen Stefan Bengtzén har tidigare i våras värvat in kanadensaren Louie Caporusso och fått behålla Kevin Clark och Daniel Paille som båda gjorde en stark debutsäsong i klubben.

Nu provar sportchefen lyckan än en gång på andra sidan atlanten.

Truppen spikad

Brynäs har nämligen skrivit fast den amerikanska forwarden Aaron Palushaj, 27, på ett ettårskontrakt. Därmed blir han också den sista pusselbiten in i truppen.

– En spännande Give & Go forward som delvis fanns med i bilden redan inför förra säsongen. En stark skridskoåkare som verkligen gör allt för att ta sig in på mål. En spelare som vi tror ska passa bra i vårt spelsätt. Han har goda erfarenheter från både NHL och AHL och nu senast från KHL. Dessutom har han spelat både JVM och A VM för USA, säger Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Palushaj kommer närmast från Dinamo Minsk i KHL där han svarade för tolv poäng på 18 matcher. Sedan tidigare har han i yngre år representerat både Montreal Canadiens, Carolina Hurricanes och Colorado Avalanche i NHL.

Sammanlagt har 27-åringen 68 NHL-matcher och 14 poäng på meritlistan.

Brynäs IF har med Palushajs intåg två målvakter, nio backar och 14 forwards i truppen.

ARTIKELN HANDLAR OM