Adam Boqvist får spela med brorsan Jesper: ”Superkul”

Publicerad 2024-07-09

NEW YORK. ”Superkul”, tycker de själva.

Men det är inte bara för egen del bröderna Adam och Jesper Boqvist jublar över att de efter sex år återförenas hos regerande mästarna Florida Panthers.

– Det är väldigt bra för mamma och pappa också. Nu har de bara ett lag att följa om nätterna och får förhoppningsvis sova lite mer, säger Adam med ett skratt till Sportbladet.

Följ ämnen
NHL

Det går, som det brukar heta, snabbt i hockey.

För bara några veckor sedan åkte familjen Boqvist på en riktigt sur dubbelknock.

Jesper fick inte kontraktet förlängt med Boston Bruins, som han spelade för den gångna säsongen – och i samma veva köptes Adam efter tre år ut av Columbus Blue Jackets.

Men nu ler solen mot de unga masarna igen.

Redan förra veckan skrev Jesper på för regerande mästarna Florida Panthers och under måndagen blev det klart att även lillebror Adam hamnar i Sunrise.

– Det ska verkligen bli superkul, säger Adam när vi når honom under sommarlovet hemma i Gävle.

– Jag önskar nästan det blev oktober nu på en gång. Att få tävla med brorsan istället för mot honom känns verkligen inspirerande.

Jesper och Adam Boqvist får spela ihop

Båda bröderna har tillbringat de senaste sex säsongerna i Nordamerika – Jesper, 25, i New Jersey och Boston och Adam, 23, i Chicago och Columbus – men först nu får de alltså gemensam klubbadress.

– Jag minns inte riktigt när vi spelade ihop senast, men det var ju i Brynäs. Jesper var ordinarie och jag kom upp som junior och fick göra några matcher med A-laget, fortsätter Adam.

– Så, ja, det här ska verkligen bli otroligt roligt.

Det är dock inte bara för egen del gossarna Boqvist är nöjda.

– Våra flickvänner är nära vänner så det känns fint på det sättet också, fortsätter lillebror.

– Dessutom är det väldigt bra för mamma och pappa. Nu har de bara ett lag att följa om nätterna och får förhoppningsvis sova lite mer, hehe.

Bröderna har ställts mot varandra i NHL. Här 2019.

”Det var lite chockerande”

Adam själv köptes alltså ut av Blue Jackets strax innan free agency-fönstret öppnades förra måndagen – och har upplevt roligare ögonblick i karriären.

– Det var faktiskt lite chockerande, erkänner han.

– Fast med facit i hand var det nog bäst att det blev så här. Man vill aldrig bli utköpt, men Columbus har ny coach och en massa nya spelare på väg upp som måste spela. Så det är lyckat att jag får fortsätta någon annanstans.

Det är ju inte heller vilket dussinlag som helst som erbjudit nytt kontrakt.

– Ja, nej, för egen del har jag aldrig spelat för ett vinnande lag. Nu kommer jag till…ja, det är ju världens bästa lag. 

Florida Panthers begår säsongspremiär åttonde oktober, hemma mot Boston.

Följ ämnen i artikeln