Efter krismötet – bröt sin förlustsvit

Bäckström: ”Det var en jäkligt skön seger”

HOCKEY

RALIEGH. Mötet i Anaheim i söndags fick effekt.

Washington klippte av  sin fyra matcher långa förlustsvit hemma mot Minnesota i natt – och Alex Ovetjkin passade samtidigt på att bryta sin måltorka.

– Fast ingen behövde säga så mycket. Det var automatisk jävlaranamma i laget ikväll, säger Nicklas Bäckström, som stod för tre nya assist och därmed nådde milstolpen 50,  till Sportbladet efter 4-2-segern.

Foto: Nick Wass / TT / NTB Scanpix

De gör vanligtvis inget annat än vinner, så när Washington Capitals i söndags åkte på sin fjärde raka förlust, borta mot Anaheim, låste de efteråt in sig i omklädningsrummet i Honda Center för ett internt rådslag. 

Det gav resultat.

När de återvände till Verizon Center i huvudstadens Chinatown i natt uppträdde de med en helt annan pondus – och sopade till toppkonkurrenten Minnesota Wild med 4-2.

– Det är aldrig roligt att förlora flera matcher i rad, så det var en jäkligt skön seger, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efteråt.

– Fast ingen behövde egentligen säga så mycket. Det var automatisk jävlaranamma i laget ikväll, alla var väldigt taggade efter förlusterna.

Längsta måltorkan i NHL-karriären

Inklusive Alex Ovetjkin, kan man tänka.

Han bröt en tio matcher lång måltorka – NHL-karriärens hittills längsta.

– Jo, det är ju bra för laget att han gör mål, men jag tror det där var mer en grej i media än för oss, fortsätter ”Bäckis”.

– Han var inte alls lika frustrerad som han hade varit för fem-sex år sedan. Numer vet han att om han bara fortsätter köra så lossnar det till sist.

”50 är väl en fin siffra”

Nicklas själv spelade fram till tre av målen – och nådde därmed milstolpen 50 assist.

Den ende som noterats för fler den här säsongen – 52 – är Connor McDavid.

– Ja, det är ju kul. 50 är en väl en fin siffra, säger han blygsamt.

– Om det varit en målsättning? Nej, jag är rätt dålig på att sätta upp sådana mål. Jag försöker bara vara så bra som möjligt i varje match.

Med segern i natt återtog Caps också serieledningen från Pittsburgh igen.

ARTIKELN HANDLAR OM