SHL 2016/2017

Krossade Skellefteå – sätter press på Dif

Av: 

Jon Lundström

HOCKEY

Från oönskad till matchhjälte.

Med två mål och två assist sköt Karlskronastjärnan Mattias Guter in nytt hopp i kampen om en slutspelsplats.

– Det är sådana här matcher man vill lira, säger pånyttfödde poängkungen efter 6–1-krossen.

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYR N

Blott 12 poäng på 19 matcher under 2017 har skickat Karlskrona från toppen till botten – och i mötet med tabellsexan Skellefteå var man mer eller mindre tvingade att vinna för att hålla liv i jakten om en åttondelsplats.

Det lyckades man med.

Med ryggen mot väggen spelade Karlskrona formligen ut hela registret.

Och det med Mattias Guter i den stora huvudrollen.

Den 6:e februari – strax innan transferdeadline – avslöjade Expressen att 28-åringen bjöds ut till andra SHL-klubbar. Inget lag nappade, vilket Blekingelaget ska vara mycket glada över. I ångestmatchen mot tabellsexan Skellefteå stod Guter för två framspelningar i den första perioden – då laget på lite drygt tio minuter gick ifrån till 3–0 – och fastställde sedan slutsegern till 6–1 via två raka mål i den sista perioden.

Pånyttfödd

Två mål. Två assist. Och totalt sju poäng (4+3) på de senaste fyra matcherna. En pånyttfödd Guter – som efter att ha varit Karlskronas överlägset bästa poänggörare i fjol – haft det lite tyngre den här säsongen.

– Det har väl stämt helt okej de senaste matcherna, säger Mattias Guter blygsamt innan han lyfter fram kedjekamraterna Marcus Paulsson och Kristoffer Söder.

– Vi har verkligen hittat bra kemi. "Pålle" (Paulsson) är en skicklig spelare, som kan servera de där öppnande passningarna. Och Söder är klockren defensivt. Det är en fördel att spela med så duktiga spelare.

Segern håller kvar Karlskrona på tiondeplats, med Djurgården som närmast jagande lag.

– Med den här segern satte vi rejäl press på Djurgården, som vi dessutom har bättre målskillnad mot. Vi ska verkligen göra allt för att behålla slutspelsplatsen, slår den förre Djurgårdaren fast.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

SHL Svenska hockeyligan

Mattias Guter