Duon bakom ny Skellefteåseger

avHenrik Lundgren

Foto: Alloverpress

GÖTEBORG. Tredje matchen ihop. Tredje segern.

Duon Pär Lindholm och Joakim Lindström har hittat varandra perfekt.

– Vi har knappt hunnit träna ihop, men han är väldigt lätt att spela med, säger Lindström.

Skellefteå tog en imponerande kämpaseger i Scandinavium och rycker allt närmare den absoluta toppen. Den största anledningen till det är duon i förstakedjan, Pär Lindholm och Joakim Lindström.

Bert Robertsson satte ihop duon inför matchen mot Luleå för tre omgångar sedan, och det har blivit succé direkt. Lindholm har gjort tre mål och ett assist, Lindström har gjort ett mål och sex assist.

– Pär är en mycket duktig spelare, får han bara vara frisk och hel så kommer vi ha mycket nytta av honom i vår, säger Lindström.

”Det var på tiden”

Med Bud Holloway som tredjelänk i kedjan kom Skellefteå ofta till farligheter. Puckinnehavet gick till Frölunda, men effektiviteten var överlägsen hos Skellefteå.

– Det känns som att det var på tiden att vi vann här nere. Vi har spelat bra på slutet, även om det här inte var någon perfekt match. Det finns mer att förbättra, säger Pär Lindholm. 

Han gjorde Skellefteås två första mål, givetvis fint framspelad av Lindström. 

– Han är enkel att spela med, jag vet var jag har honom. Han är stark med pucken och skapar ytor, säger Lindström.

”Bra för självförtroendet”

I och med segern, den femte i rad, gick Skellefteå upp på fjärde plats i tabellen. Långt från det mindre trevliga område kring play-in som de låg i kring årskiftet.

– Det är klart att det är bra att vi visar att vi kan vinna i Scandinavium. Vi har spelat bra på slutet och tagit ganska många poäng. Och det är tajta matcher som vi lyckats gå vinnande ur. Det är bra för självförtroendet. Elva poäng upp till Frölunda? Är det såpass? Ja, det gäller att vi gör vårt och sen får vi se var vi hamnar, säger Pär Lindholm.

ARTIKELN HANDLAR OM