Mora: ”Inte så farligt att spela i SHL”

HOCKEY

GÖTEBORG. En poäng i premiären borta mot Frölunda.

Bonus för nederlagstippade Mora.

– Spelar vi som i andra perioden kan den här säsongen bli riktigt kul. Nu vet killarna att det inte är så farligt att spela i SHL, säger målvakten Christian Engstrand.

Nederlagstippade av de flesta, men Moras premiär visade att det finns gott om hockeykunnande i laget. Bäst av alla, rutinerade målvakten Christian Engstrand, 28.

TV-bilderna från omklädningsrummet visade att han tog i rejält mot lagkompisarna efter den första perioden.

– Vi startade dåligt, speciellt de första tio. Vi har alldeles för mycket respekt, går ju inte på dem över huvud taget utan de får cirkla runt och leta lägen. Så jag sa till dem att ”nu får ni väl sluta visa respekt? Ut och kör på dem och tacklas lite. Var inte så jävla snälla hela tiden”. Jag försökte bara peppa dem, säger han.
Det gav resultat, Mora var ett helt annat lag i den andra perioden och ledde välförtjänt med 1-0. Frölunda vände i tredje, trots nytt storspel från Engstrand.

– Den stora skillnaden på allsvenskan och SHL är att ger du motståndarna tillräckligt många chanser så ringer det till slut. Det är så många skickliga spelare i den här serien.

Stort drama i slutet

Jacob Lagacé tryckte ändå in kvitteringen med 11 sekunder kvar efter att Mora länge spelat sex mot fem.

Ryan Lasch avgjorde tidigt i förlängningen, men en poäng var inte fy skam för nykomlingen.

– Vi visar att vi som lag håller på den här nivån. Vi har nog mycket att hämta i den här serien.

Har ni känt er nederlagstippade från expert- och supporterhåll?

– Jo, men så är det ju alltid när man kommer underifrån. Jag vet ju själv hur det var när jag var i Linköping och lag som Rögle och Karlskrona gick upp. Sen är det ju bara att kolla skillnaden i lönebudgeterna, det är klart att det inte är samma.

Men i dag syntes inte den skillnaden?

– Nej, i dag var det bra. Men det är en lång säsong, det gäller att vi håller ihop det och spelar så här bra hela säsongen. Kan vi spela som i den andra perioden kan det bli riktigt kul.