Hattick av Ovetjkin på drygt sex minuter

HOCKEY

NEW YORK. Alex Ovetjkin slut?

En och annan har snudd på indikerat det.

Well,  när Washington i natt öppnade säsongen borta mot Ottawa kom repliken på de förolämpningarna.

Den ryska släggan fullbordade ett hattrick – inom loppet av drygt sex minuter.

– Han har vant sig vid att göra 50 mål per säsong och ja, nu är han på väg ditåt igen, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter det som till slut blev en straffseger med siffrorna 5-4.

Foto: Adrian Wyld / TT / NTB Scanpix

Ingen kan komma och påstå att upptakten av NHL-säsongen varit fattig på uppseendeväckande inslag.

Connor McDavid har haft osannolik show, Toronto spelat drömhockey och regerande mästarna åkte på en helt overklig knock.

I natt påminde Alex Ovetjkin – direkt – om vem han är också.

Washington låg under med 3-1 i andra perioden i premiären borta mot Ottawa och situationen föreföll besvärlig.

Då klev den ryska stjärnan in i handlingen.

”Ryssarna hade roligt överlag”

04.15 dammade han in reduceringen och 05.38 kom kvitteringen. Därefter hann Mark Stone visserligen ge hemmalaget ny ledning, men den var snart raderad. 10.48 fullbordade ”Ovie” säsongens första hattrick.

– Ja, rätt otroligt. Det var just precis vad vi behövde i det läget, säger Nicklas Bäckström på telefon från den kanadensiska huvudstaden.

– Fast det var inte bara han. Ryssarna hade överhuvudtaget roligt. Jevgenij Kuznetsov spelade fram till alla målen, de fick riktigt bra känsla där.

Men det är framförallt Ovetjkin som verkar vara ute efter revansch efter att för första gången i karriären ha blivit ifrågasatt.

– Jag vet inte om han blivit så ifrågasatt, men vi är alla revanschlystna efter det som hände i våras och han har ju vant sig vid att göra 50 mål per säsong. Nu är han på väg dit igen, fortsätter ”Bäckis”

Satte även en straff

Matchen i natt avgjordes till slut på straffar och Ovetjkin hängde en kasse där också – varmed Washington fick åka hem till USA med två poäng.

– Det finns mycket att förbättra, både för laget och för mig själv, men jag tycker vi gör en helt okej match och det var roligt att vi kunde vinna, säger Bäckström.

Senators fick klara sig utan skadade Erik Karlsson i premiären, men det förkommer uppgifter om att han kan komma att göra comeback redan mot Detroit på lördag.

Då lär de bli svårare att tas med.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

NHL-säsongen 2017/18 i siffror 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM