Guldhjälte och slutspelets MVP

Magiska dubbeln för segerskytten Simon Önerud: Fick Stefan Liv Memorial Trophy

Se höjdpunkterna från avgörande SM-finalen 02:08
HOCKEY

JÖNKÖPING. Guldhjälte och dessutom vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy. 

Simon Önerud hade en fantastisk kväll:

– Priset betyder så sjukt mycket för mig. Egentligen är ingen värd det förutom Stefan, säger Önerud. 

Foto: Andreas Hillergren

Elva minuter in i förlängningen sköt Simon Önerud det avgörande målet mot Brynäs. Kinnarps Arena förvandlades från en häxkittel till ett enda stort glädjerus. 

– Jag kommer inte ihåg någonting egentligen. Det blev bara svart. Att få spela en sjunde avgörande match som går till sudden och få avgöra är en saga för bra för att var sann, säger han.

Önerud var med och vann SM-guld även 2010, men då hade han en undanskymd roll. 

Nu klev han inte bara fram inte bara som stor matchhjälte, utan belönades också Stefan Liv Memorial Trophy, priset till slutspelets mest värdefulla spelare. Ett pris som instiftades 2010 och delas ut av spelarfacket Sico. Förste pristagare blev HV:s nuvarande sportchef Johan Davidsson. År 2013 bytte det namn till Stefan Liv Memorial Trophy för att hedra Stefan Liv.

”Bara Stefan är värd priset”

– Stefan var alltid bäst när det gällde som absolut mest. Att få det priset betyder så sjukt, sjukt mycket. En sådan ära. Egentligen är det ingen som är värd det priset förutom Stefan, säger Önerud.

Hur hög status har det priset bland er spelare?

– Som ett individuellt pris är det bland det finaste man kan vinna. Dels för att det är uppkallat efter Stefan, dels är det bara att titta vilka namn som har fått det tidigare. Jag är jäkligt stolt över det.

ARTIKELN HANDLAR OM