Därför älskar alla Nicklas Lidström

Foto: Jerker Ivarsson / AFTONBLADET / 2826
HOCKEY

I dag fyller Nicklas Lidström år.

Få spelare har vunnit mer – och varit mer älskade än Lidas.

Vi firar honom med sju citat om den nyblivne 47-åringen som visar vilken stor spelare och fantastisk förebild han är.

Efter 20 år fortsatte han att vara otroligt bra även under sin sista säsong. Han var fortfarande en superstjärna. Vid sidan av isen har han varit ren klass – en riktig gentleman. Han har representerat vår sport lika bra som någon annan

/Bobby Orr


Han kommer att kommas ihåg som en av tidernas bästa försvarare

/Steve Yzerman


Han var en förebild för de yngre och för alla i ligan i hur man uppför sig på och utanför isen och hur man spelar ishockey. Det är inte bara muskler och styrka – det är även intelligens och det visade han varenda kväll.

/Igor Larionov


Foto: Frank Gunn / AP THE CANADIAN PRESS

Nick förändrade aldrig sitt uppträdande på isen. Hans lugn smittade av sig på alla andra och tack vare det blev vi ett bättre lag.

/Chris Chelios


En av de bästa killar jag någonsin träffat och han kommer att kommas ihåg som en av de allra, allra bästa backarna i historien. Utan tvekan.

/Rob Blake


Lidström var en kille som alla kom på sig själv att kolla beundrande på mitt i matcherna. Spelet ska inte vara så enkelt. Det var en ära att spela mot honom.

/Ryan Whitney

Foto: Jimmy Wixtr m / AFTONBLADET / 85325

En av sportens allra största – både på och utanför isen. En kille som alla kan lära sig av.

/John Carlson


Som om det inte vore nog påminner vi om Lidas fina gest när han efter 20 säsonger spelat sin sista match för Red Wings.

Lidström köpte en helsidesannons i Detroit Free Press och använde utrymmet till att tacka fansen.

Den här veckan meddelade jag att jag slutar i Detroit Red Wings och med ishockeyn. Annika, våra killar, och jag kommer att flytta tillbaka till Sverige för att vara närmare resten av våra familjer. Innan vi åker vill vi uttrycka vår tacksamhet till de underbara människorna i Detroit för att ni tagit oss till er och fått oss att känna oss hemma under de senaste 21 åren. Ni gjorde övergången till Detroit från ett annat land och en annan kultur fantastisk lätt. För det är vi extremt tacksamma. Detroitbor – hockeyfans eller inte – är rakt igenom bra och respektabla människor.
Trots att vi föddes i Sverige har vi bott halva vår liv här och uppfostrad fyra barn här. Vi kommer alltid att värdesätta vår tid här och är stolta över att säga att vi också kommer från Detroit
Tack!
Nick och Annika Lidström

ARTIKELN HANDLAR OM