”Det är bedrövligt”

Foto: SIMON HASTEG ÅRD / BILDBYR ÅN
HOCKEY

Svarta börs-priserna stiger i höjden inför final 6, potentiell guld-match.

Över 1200 kronor för en biljett i Gavlerinken.

– Bedrövligt. Men jag vet inte hur vi ska komma runt det. Vi har blivit utskällda på telefon, så ämnet berör, säger Johan Stark, klubbdirektör för Brynäs.

Kommande vecka avgörs vilket lag som är bäst på ishockey.

Vinna, eller försvinna som verkligen blir för ett silverlag som ingen kommer ihåg om några månader.

Och med det stiger intresset för matcherna.

Stormen är här.

Speciellt i Gävle där det uppmäts orkanstyrka.

2012-klass. 

Och när Brynäs släppte biljetterna till final 6 i morse, 10.00, uppstod hysteri och det var slutsålt på bara några minuter.

– Ja, det har varit ett enormt intresse. Oerhört kul. Jag har inte varit med så länge, men de som jag jobbar med säger att det påminner om intresset vid senaste guldet, säger Johan Stark.

”Vet inte vad vi ska göra åt det”

Brynäs har två biljettsläpp, ett för medlemmar och ett för den breda allmänheten. Och alla som är medlemmar har alltså förtur på att köpa biljetter. Trots det här har biljetter kommer i fel händer, på andrahands-marknaden. På en stor auktionssida säljs nu biljetter till final 6 och priset just nu är 2400 kronor för två biljetter.

– Ja, det är bedrövligt. Jag vet om det där och har blivit påmind om det hela dagen. Vet faktiskt inte vad vi ska göra åt det?

– Personliga biljetter? Ja, kanske. Men då ställs hårda krav på arenapersonalen att id-kontrollera 8000 besökare också. Vet inte om det är hållbart, säger Stark.

Drar in 1,3 miljoner kr per hemmamatch

Det är en sportslig framgång för Brynäs.

Men alla extra hemmamatcher ger klubben även ett skönt tillskott i kassan. Cirka 1,3 miljoner kronor, brutto, per utsåld Gavlerinken skapas till Starks och Brynäs kassa.

– Men folk tror att vi kommer göra 10-15 miljoner kronor i vinst nu. Men det är inte hela sanningen. Vi har spelarbonusar som tickar in när vi går långt i slutspelet. Vårt plus blir inte så enormt stort.

Stark avslutar med att ge en liten känga till de som är besvikna över att de inte fått några biljetter.

– Ja, blir man medlem så har man inga problem. Sedan har vi ju spelat nästan 30 grundseriematcher också. Det är helt ok att gå på de matcherna också.

Johan Alcén kommenterar publiktrycket:

– Generellt är det häftigt att det är tryck efter biljetter. Alla som varit i Gävle här vet att hela den här staden andas hockey.

• Hur ser du att det säljs biljetter på auktionssajter för flera tusen kronor?

– Jag har egentligen inga kommentarer till det. Jag är för oinsatt, jag lämnar det så. Jag har ingen aning om några detaljer hur det går till.

ARTIKELN HANDLAR OM