Fem nycklar – därför vann HV71

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Abrahamsson lyfter fram faktorerna till att HV71 ordnade fram en Match 7

HV gjorde det: vann i Gavlerinken och tvingade fram en sjunde och helt avgörande match.

En chockstart med tre mål på de elva första minuterna avgjorde den sjätte finalen.

Sportbladet lyfter fram HV:s fem nycklar till segern.

Inledningen

Så klart. HV hanterade nerverna och Brynäs drabbade av rejäl guldfrossa, på något annat sätt kan man inte förklara hemmalagets kollaps i första perioden. HV höll sig lugna, väntade ut Brynäs och tog de lägen man fick. HV tacklade utgångsläget på ett perfekt sätt, det gjorde inte motståndaren.  

Avvägningarna

Helt perfekt balans, åtminstone i 50 minuter. HV satte tryck när de kunde och drog hem laget när de inte hade kontakt. Det gjorde också att Brynäs spelvändningar, där man kom i numerärt övertal, var lätträknade. 

Målvaktsspelet

Brynäs bytte ut Felix Sandström redan efter nio minuter efter två insläppta. David Rautio kom in, men kunde inte helt stoppa flödet bakåt. I den andra buren stod Linus Söderström lugnt och tryggt, åtminstone i 50 minuter… Brynäs skapade lika många heta målchanser som HV i den två första perioderna.

Flytten av Bengtsson

I måndags fick Erik Christensen chansen på skadade Thörnbergs plats, och det gav ingen effekt allas. Nu petade Johan Lindbom in Anton Bengtsson och det blev något helt annat. Bengtsson var inblandad i två av HV:s tre första mål och även i 5–3-målet.

Spelet i egen zon

Bortsett från den galna slutspurten kom inte Brynäs till lika många klara chanser som tidigare från stationärt spel i anfallszonen. En stor del i det var att HV på ett bättre sätt lyckades krympa ytorna, boxa ut och även jobba bättre med klubborna. 

Publicerad: