Brynäs knäckte Örebro: ”Han agerar otroligt”

avHans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

GÄVLE. Brynäs slog tillbaka efter den svaga insatsen på Hovet och vann mot topplaget Örebro. 

Greg Scott gjorde det avgörande målet och täckte skott på slutet som räddade tre viktiga poäng till hemmalaget:

– Greg varit en ledande spelare hela året och agerar otroligt uppoffrande, säger tränaren Magnus Sundquist. 

Brynäs var rejält tilltufsat och utskällt efter 0–6-förlusten mot Djurgården i tisdags.

– Vi har pratat i en och en halv dag att det inte är acceptabelt. Vi tog varandra i hand och sa att vi skulle kriga och kämpa så får spelet komma i andra hand, säger Magnus Sundquist.

Brynäs lyckades samla ihop sig och ta tre poäng mot tabelltrean Örebro. En seger som definitivt skapar lite julefrid i Gävle, inte minst för hårt prövade Sundquist.

– Jag känner lättnad, absolut. Det har varit några tuffa dagar för spelare och ledare. Vi har gått in på saker vi inte vill se mer och de har spelarna tagit till sig, säger han.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Viktigt ledningsmål

Brynäs hade en 2–1-ledning i slutminuterna när Örebro tryckte på rejält för en kvittering. Och med bara sekunder kvar fick Shane Harper ett gyllene läge framför Samuel Ersson.

Då slängde sig Greg Scott hänsynslöst fram och täckte det hårda skottet:

– Kul att det uppmärksammas. Greg har varit en ledande spelare hela året. Vinner tekningar, spelar mycket sista fem minuterna av matcher och i dag tror jag han täcker fyra skott sista fyra minuterna. Han är den som framför allt leder laget, säger Sundquist.

Hemmalaget fick det så viktiga första målet då backen Lukas Kilström stack mot mål och fick en perfekt passning av backkollegan Eric Norin. En ledning som utökades i mittperioden då just Greg Scott sköt 2–0 i power play. Ett måpl som också blev matchavgörande.

Örebro slog tillbaka i slutet av perioden då Ryan Stoa kunde stöta in reduceringen med bara 24 sekunder kvar. Snyggt framspelad av Mathias Bromé.

Trots reduceringen var Bromé allt annat än nöjd med Örebros spel första 40 minuter: 

– Vi måste få ner puckarna på dem och jobba för varandra. Allt handlar om det hårda jobbet, vi kan inte åka runt och flöjta, säger han till C More.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM