Vancouver krossade av Tampa

NEW YORK. Vancouver Canucks fick sin sju matcher långa segersvit avklippt i natt.

Med ett våldsamt brak.

Tampa Bay Lightning vann toppmötet i Amalie Arena med brutala siffrorna 9-2 – och har nu själva åtta raka segrar. 

– Ja, det var en rejäl urladdning. Väldigt kul att få den utdelningen mot en så stark motståndare, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Det var ligans två hetaste lag som gick upp i ringen i centrala Tampa under natten.

Både Lightning och Canucks hade sju raka segrar under bältet när pucken släpptes. 

Men trots att Elias Pettersson inledde matchen med att snitsa in sitt 20:e mål för säsongen – varmed han är förste svensken till den milstolpen i år – och att Loui Eriksson med ytterligare en strut såg till att det stod 2-2 så sent som fjorton minuter in i andra perioden var det bara sönderryckta trådar kvar av canuckernas svit vid slutsignalen.

För Tampa vräkte in mål under slutet av andra och i tredje och vann till slut med 9-2.

– Det är inte varje dag man är med om att vi gör sex mål i en och samma period och till slut lyckas få in nio, konstaterar en nöjd Victor Hedman när vi når honom efteråt.

– En rejäl urladdning var det och det är såklart väldigt kul att få den utdelningen, framförallt mot en så stark motståndare.

Den indikerar också att Bolts nu slutligen hävt sig upp på samma hisnande nivå som under fjolårets fantastiska grundserie.

– Många tycker om att säga det, ja. Men för oss är det överspelat nu, vi har lagt förra säsongen bakom oss, fortsätter ”Vigge”.

Doldisens hattrick

– Vi ser till nuet och faktum är att vi spelat bra hockey ända sedan vi kom tillbaka från Sverige i november. Skillnaden mot tidigare är att vi nu får resultaten vi förtjänar och det är såklart skönt.

Måhända bäst av allt:

Det är inte bara etablerade stjärnor som Victor själv – som nöjde sig med en assist i nattens utklassning – som levererar.

I natt fullbordade doldisen Carter Verhaeghe till exempel ett hattrick.

– Mm, det är en kille som gått den långa vägen. Han var odraftad och vi plockade upp honom när han för några sedan fick lämna Islanders organisation, berättar ”Vigge”.

– Hos oss har han framförallt dominerat i AHL och gjorde väldig mycket poäng där ifjol, men i år tog han en plats i truppen och även om han i huvudsak varit en stabil rollspelare vet vi att vi att han kan vara en offensiv tillgång och det fick han ju visa nu. Kul att se.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!