Malmö bröt Djurgårdens mäktiga segersvit

Malmötränarna i båset med regnbågsfärgade kostymer

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

SHL Pride Week har uppmärksammats på flera sätt under veckan.

Bland annat av Malmös tränare som var klädda i regnbågsfärgade kostymer när Malmö vann mot Djurgården med 5–1.

Därmed satte man stopp för Djurgårdens åtta matcher långa segersvit.

Under lördagens omgång spelades samtliga matcher i ”pride-anda” som en del av SHL Pride Week som anordnas under veckan.

Det syntes bland annat på domartröjorna som är regnbågsfärgade, tejpade klubbor och på flaggor som satts upp i ishallar.

Men också i Malmös tränarbås.

”Visste ingenting”

Peter Andersson och hans tränarkollegor ledde Malmö hemma mot Djurgården klädda i regnbågsfärgade kostymer. En outfit som assisterande tränaren Jesper Mattsson hade fixat fram.

– Det är Jesper som är bra på att leta upp sådant här. Jag visste ingenting förrän jag kom hit i morse då han slängde upp den här, säger lagets huvudtränare Peter Andersson i C More när han får frågan var han har hittat kostymen någonstans.

Djurgården tog ledningen i första perioden efter ett konstmål av Michael Haga. Norrmannen tog emot en hög puck med skridskon och slog in pucken över Oscar Alsenfelt.

Bröt Djurgårdens svit

Men strax därefter satte Fredrik Händemark kvitteringen och i början av mittakten gjorde Adam Brodecki sitt första mål för Malmö när han satte matchavgörande 2–1.

Malmö vann med till slut med 5–1 och satte därmed stopp för Djurgårdens mäktiga segersvit. Stockholmslaget hade radat upp åtta raka segrar innan matchen i Malmö.

– Det grundar sig i ödmjukheten att inse att man inte ska tro att man är så jävla bra bara för att man har vunnit utan man måste börja från grunden. Gör vi det är vi ett jäkla bra hockeylag och jag tycker vi gick ifrån det, framför allt i period två, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Foto: CMore
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE