SHL Svenska hockeyligan

Debut i Tre Kronor – nu bryter SHL-klubben med forwarden

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Han fick nyligen debutera i Tre Kronor och har gjort sin poängmässigt bästa säsong i SHL.

Nu kan Sportbladet avslöja att Linköping har brutit med forwarden Adam Brodecki, 24.

– Vi kunde inte erbjuda den plats han ville ha. Adam uttryckte att han ville vidare och det hade vi inget emot, säger sportchefen Niklas Persson.

Linköping har redan i dag 14 forwards i truppen och ska dessutom ha in två centrar. Det betyder att truppen blir för stor och att det måste frigöras utrymme, både till antalet och ekonomiskt. 

En som inte blir kvar i Linköping är forwarden Adam Brodecki. Det bekräftar både Niklas Persson och Brodeckis agent Claes Elefalk.

– Vi pratade igenom efter säsongen och beslutade att gå åt varsitt håll. Adam hade funderingar och vi hade funderingar. Vi hade inget emot det och det var lätt att komma överens, säger Persson.

Gjorde 22 poäng

Efter två SHL-säsonger med Brynäs valde Adam Brodecki att 2016 flytta till Växjö. Där gjorde han 19 poäng under sin första säsong medan produktionen sjönk till 12 poäng året efter. 

När Växjö inte ville förlänga kontraktet flyttade Brodecki vidare till Linköping där han skrev på ett tvåårskontrakt. Där svarade den högerfattad forwarden för en riktigt bra höst och såg ut att vara på väg mot sitt stora genombrott. Fram till nyår gjorde Brodecki 17 poäng (6+11) på 28 matcher. 

Men precis som för Linköping dalade Brodeckis formkurva efter nyår. Han svarade ändå för personbästa med poäng då han landade på 22 poäng (7+15) på 46 matcher.

Fick debutera i Tre Kronor

Trots svagare form under 2019 blev Vaxholmskillen uttagen i Rikard Grönborgs första trupper inför VM. En bra avslutning på en säsong som annars var en rejäl missräkning för Linköping. 

Och nu har Linköping valt att bryta kontraktet med Brodecki trots att ett år återstår.

– Det är en sanning med modifikation. Efter att ha suttit och pratats vid ville båda parter ha det så här, säger Brodeckis agent Claes Elefalk och fortsätter:

– Adam känner att med den tränarstab som är där nu, och den typen av hockey de vill spela, kommer det inte att passa honom. Nu tittar vi i första hand på klubbar utomlands.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

SHL-målvakten klar för NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Linköpings HC