Anaheim-svenskar sänkte San José

Mardrömssvit för Sharks

avPer Bjurman

NEW YORK. San Jose Sharks har hamnat i en besvärande svacka lagom till grundseriespurten.

De åkte på femte raka förlusten i natt – och det var blågula ankorna Rickard Rakell och Jakob Silfverberg som med tre poäng var, inklusive ett övertidsmål, sänkte dem.

– Vi hade en kul kväll, konstaterar Silfverberg efter 4-3-segern.

Blott två veckor återstår av grundserien, så det det är svårt att tänka sig en sämre vald tidpunkt för hack i motorn, men det är just vad som verkar ha hänt San Jose – en av de stora favoriterna i det kommande slutspelet.
Sedan en  imponerande bortaseger mot Winnipeg förra vecka har de bara förlorat och förlorat – och den här helgens besök hos bottenlagen i södra Kalifornien blev ett riktigt bottennapp.

I går natt fick de spö av LA Kings – och i natt alltså av Anaheim Ducks.

Fick spela i samma kedja

Den här gången var det framförallt två svenskar, ihopparade i samma kedja, som torpederade hajarna. Rickard Rakell pangade in två mål under ordinarie matchtid och Jakob Silfverberg stod för två assist. Sedan avgjorde Silfverberg hela tillställning med ett rykande skott 38 sekunder in i övertidsperioden – på assist från Rakell.

– Ja, jag och Rickard och Devin Shore har utvecklat bra kemi och det här var en riktigt kul kväll, säger ”Jacke” till den lokala Fox-kanalen.

Ducks är tyvärr ändå avsågade och kommer inte nå playoff, men de vill uppenbarligen avsluta snyggt – och ur svensk synvinkel gör det ju inget att några potentiella VM-spelare börjar hetta upp så här i slutet av mars.

Marcus Sörensen och Gustav Nyquist hade varsin assist för Sharks.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TT

Minnesota är tillbaka ovanför slutspelsstrecket i väst igen.

De hävde sig under natten förbi Colorado med en otippad 2-1-seger borta mot självaste Washington.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM