NHL

Svensk succé i NHL-genrepet

Arvidsson och Forsberg bakom Nashvilles seger

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Hackspetten från Kusmark har återfått kraften i näbben.

Han – Viktor Arvidsson – gjorde båda målen när Nashville i natt både inledde och avslutade försäsongen med en 2–0-seger mot Dallas.

– Det känns väldigt bra i kroppen just nu, säger den 27-årige västerbottningen till Sportbladet.

Det var en bökig och besvärlig grundserie för många av stjärnorna i Nashville Predators – inklusive Viktor Arvidsson.

Han inledde fint i oktober, men kom av sig en smula under hösten och sedan blev han skadad efter en ful crosschecking i ryggen av St. Louis-backen Robert Bortuzzo. Den återhämtade han sig sedan aldrig riktigt från.

– Nej, jag hade en hel del skavankar när grundserien avbröts i mars, bekräftar han när vi talar med honom efter nattens träningsmatch mot Dallas i Edmonton.

– Men nu har vi ju haft ett fyra månader långt uppehåll , så jag har kunnat återhämta mig ordentligt och är helt återställd. Det kändes väldigt bra i kroppen i kväll.

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

Svenskt samarbete

Ja, det gick nästan att se. Viktor var strålande i den återförenade Jofa-kedjan med Filip Forsberg och Ryan Johansen och stod för båda målen i det som till slut blev en 2–0-seger.

– Vi har inte spelat ihop så mycket den här ryckiga säsongen, men vi har ju kemi sedan tidigare och den fanns där direkt i kväll. Vi hade kul ihop och gav energi åt resten av laget. Det är det vi ska göra, fortsätter energiknippet från Västerbotten.

Forsberg assisterade till bägge målen och den andra framspelningen, i mitten av andra perioden, var en härlig gräddbakelse bakom ryggen i två-mot-en-kontring.

– Ja, han slog en väldigt fin passning. Jag försökte passa tillbaka men pucken tog på en Dallas-skridsko och gick in i buren och, ja, det fick bli så, säger ”Arvy”.

”Ungefär som vanligt”

Han ser nu fram emot playin-serien mot Arizona med samma glödande iver som inför en vanlig slutspelsdrabbning – trots att matcherna spelas inför tomma läktare hundratals mil från Nashville.

– Ja, jag tycker det kändes väldigt tävlingsinriktat redan i den här träningsmatchen. När man väl är inne i matcherna tänker man inte så mycket att det är annorlunda, det är ungefär som vanligt, förklarar han.

– Det ska bli väldigt kul, det är fortfarande Stanley Cup vi spelar om och vi kändes lite som ett nytt lag ikväll.

Första matchen mellan Nashville och Arizona spelas på söndag, 20.00 svensk tid.

Toronto-fansen svalde antagligen hårt under natten, för Maple Leafs ska ju gå upp mot Columbus i förstarundan – och detta Columbus slog favoriten Boston med 4–1 i Scotiabank Arena.

Fast beryktade coachen John Tortorella drar inte för stora växlar på segern.

– Jag kan inte vänta på matcher som betyder nånting, gudskelov att vi snart ska spela sådana. Och då behöver vi vara betydligt bättre än så här, säger han.

Gustav Nyquist gjorde ett av målen, efter en snygg upprullning i ett powerplay.

Boston – etta i sammanlagda tabellen när grundserien gjorde halt – kom inte i närheten av normal standard och fick dessutom superstjärnan Brad Marchand skadad.

– Men det ska inte vara något allvarligt, bedyrar coachen Bruce Cassidy.

I den superkorta försäsongens allra sista match sent i natt lyckades Vegas besegra Arizona med 4–1.

Reilly Smith gjorde två av målen och William Karlsson assisterade till ett. Assist hade också Oliver Ekman-Larsson på Arizonas tröstmål.

Kommande natt är det spelledigt i ”hub”-städerna Edmonton och Toronto, men på lördag brakar playin-rundan i årets Stanley Cup-slutspel igång.

Publisert:

LÄS VIDARE

Fyra svenskar kan prisas av NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Nashville

Viktor Arvidsson

Filip Forsberg