Ishockey

Rögle bryter sviten mot Frölunda

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Efter tre raka förluster vann Rögle en toppmatch mot Frölunda efter förlängning.

Efteråt var Roger Rönnberg långt i från nöjd.

– Jag är heligt förbannad, säger Frölundatränaren till C More.

Efter tolv omgångar stod Rögle som serieledare efter en strålande säsongsinledning. Men sedan dess har bröderna Abbotts grönvita maskin hackat en aning. Inför mötet med Frölunda hade man tre raka förluster och totalt bara en seger på de sex senaste.

Men av den formkurvan märktes inte mycket i matchinledningen. Spel i högt tempo, med mycket fantasi och hög skicklighetsnivå från båda lagen skapade.

Egentligen allt utom mål.

Bristedt hjälte

Det dröjde till 2,43 i tredje perioden innan Joel Mustonen bröt dödläget.

Bara två minuter senare replikerade dock Rögle när Daniel Zaar hittade till Samuel Jonsson som gjorde årets första mål till 1–1.

Närmare än ett stolpskott av Julius Bergman kom inte något av lagen under ordinarie tid. I stället avgjorde Rögle i förlängningen slutskede i spel fyra mot tre.

Segerskytt blev Leon Bristedt som sprätte upp 2–1 i nättaket.

– Riktigt bra, vi spelar bra defensiv hockey och vi är aggressiva och gör det svårt för Frölunda, säger Bristedt i C More.

”Fyra domare missar”

Roger Rönnberg var inte nöjd med hur matchen avgjordes. Han menade att Frölunda skulle ha haft en utvisning i sekvensen innan lagets egne spelare David Printz åkte ut.

– Jag är heligt förbannad. Vår är solklar, men det är en identisk situation med Nicklas Lasu tidgare bakom mål som fyra domare inte ser. Men det ska vi ta internt med herr Thorsbrink (Tomas, domarchef SHL) så jag ska kolla vad han tycker, säger Rönnberg som också kritserade kommunikationen med domarduon.

– Men det tar vi internt, det måste jag inte snyfta om här, folk tycker jag är en nog dålig förlorare, säger han i C More.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Veckans lag i SHL: ”Sån klass att det nästan blir löjligt”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Rögle BK

Frölunda HC

Roger Rönnberg