Dalainvasion på Hovet i kvalrysaren när AIK-fansen ”sviker”

avTomas Ros

Säsongens viktigaste match, marknadsför AIK kvällens drabbning som.

Men räkna inte med fullsatt på Hovet.

– Det blir cirka 6 000 åskådare och upp mot 1 500 leksingar, säger Sevve Saberi på AIK Hockey.

I kväll möts AIK och Leksand i den första kvalmatchen av tre där vinnande laget får möta Mora om en plats i SHL 2019–2020.

Lagen kommer in i matchen med olika formkurvor, AIK har förlorat tre av de fem senaste matcherna i den allsvenska finalen mot Oskarshamn och Leksand har åtta raka segrar och vann slutspelsserien.

Brian Cooper och Christian Sandberg saknades på torsdagens träning, enligt Hockeypuls, och de är alltså osäkert om de spelar fredagens match.

I Leksand saknas backen Calle Själin, som ådrog sig en hjärnskakning i förr matchen som lagen möttes.

...men utsålt i Leksand?

Matchen är ytterst viktig sådan för båda lagen och på AIK:s hemsida marknadsförs den som säsongens viktigaste match. Men räkna inte med samma hemmastöd som AIK haft i de sista matcherna mot Oskarshamn på Hovet.

– Vi har sålt 5400 biljetter. Det blir cirka 6000 på matchen, skulle jag tro, och upp emot 1500 leksingar, säger Sevve Saberi på AIK Hockey.

Leksand har en mer positiv utveckling inför sin hemmamatch på söndag.

– Det ser bra ut och vi har bara haft den allmänna bokningen öppen någon timme. Vi ligger redan nu på över 5000 sålda. Det pekar på utsåld, säger Richard Brasar, kommunikatör på Leksands IF.

Han berättar också om att väldigt många leksingar ska på matchen på Hovet.

– Superstars har en organiserad resa. Sedan har Leksands IF en buss för bland annat sponsorer. Sedan är det givetvis många leksingar i Stockholm och många tar sig ned till Hovet på egen hand. Kommer bli en rolig match, säger Brasar.

19.00: AIK-Leksand, direkt i CMore Live.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Leksand