Känslosam låt och video hyllar Tobias Forsberg

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det starka stödet till Tobias Forsberg fortsätter.

Med en känslosam låt och video samlar Stiko Per Larsson och Kalle Moraeus in pengar till rehabilteringsfonden.

– Jag ville skriva en låt till Tobias och Filippa, om deras otroligt starka relation, säger Stiko Per Larsson till Hockeysverige.

Finstämda låten Solen i mitt liv och videon med Tobias Forsberg och sambon Filippa Norr Richloow har redan hunnit väcka starka känslor och ger lätt en klump i halsen.

Bakom låten står de båda kända musikprofilerna och Leksandsupportrarna Stiko Per Larsson, Kalle Moraeus och Johan Moraeus under artistnamnet Stiko & Moraeus.

– Primärt handlar det om att samla in pengar till Tobias insamlingsstiftelse, via CD-skivor och streams på Spotify. Alla intäkter från låten går till insamlingsstiftelsen, säger Stiko Per Larsson till Hockeysverige.

Foto: YOUTUBE

”Värdigt och fint”

Förra lördagen arrangerade dalarivalen Mora IK en välgörenhetsmatch med NHL-spelare och SHL-profiler för den tidigare Leksand-spelaren Tobias Forsberg och samlade in 700.000 kronor.

Det var i en hemmamatch mot Almtuna i hockeyallsvenskan den 26 december som den då 30-årige forwarden drabbades av en allvarlig nackskada efter att ha åkt in i sargen med nacken före.

Skadan gjorde Tobias Forsberg rullstolsburen och förlamad nedanför bröstet med nedsatt funktion i armarna och ingen funktion i fingrarna.

– Sedan var det ju viktigt för mig som textförfattare att skriva något som känns värdigt och fint, som de kan knyta an till. Jag kan bara föreställa mig vad de gått igenom, ”Tobbe” är en god vän sedan många år, säger Stiko Per Larsson.

Titeln på låten kommer från ett Instagram-inlägg som Tobias Forsberg gjorde tidigare i somras.

Klicken på låten i Spotify ger pengar till Tobias Forsbergs rehabiliteringsfond.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!