Modo överklagar till Riksidrottsnämnden

Vill pröva beslutet i högsta instans

Reporter: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Modos SHL-dröm gick i kras.

Nu väljer klubben att överklaga till Riksidrottsnämnden.

– Vi anser att det inte är styrkt på vilket regelverk beslutet är grundat på, säger klubbens vd Johan Widebro till Sportbladet.

Modo har rasat mot beslutet att ställa in hockeysäsongen och därmed ta bort chansen till upp- och nedflyttning i seriesystemet. Nu meddelar klubben att de har överklagat till svensk idrotts högsta instans – Riksidrottsförbundet.

”Överklagan är inskickad i dag tisdag den 17 mars 2020”, meddelar klubben på sin hemsida.

Vad hoppas ni att det här ska leda till?

– Vi vill inte gå in på detaljer. Vi kan bara konstatera att vi förhoppningsvis kan få det här prövat i nästa insats och sedan får vi se vad det leder till, säger Modos vd Johan Widebro.

Flera klubbar drabbades

Modo är en av totalt åtta hockeyallsvenska klubbar som går miste om chansen att kvala upp till SHL. Sex av dem spelade i den så kallade ”slutspelsserien”, medan Modo hade inlett sin så kallade ”hockeyallsvenska final” mot Björklöven där en plats om direktkval till SHL stod på spel.

Det är ju inte bara ni som drabbas?

– Nej, det är korrekt. Men det väl upp till varje klubb att i slutändan driva de här frågorna vidare eftersom de är viktiga både för oss klubbar och för ligan, säger Widebro.

Hade ni budgeterat för playoff den här säsongen?

– Vi hade budgeterat för en plats mellan 3-5, det vill säga med fortsatt spel i 3-5 matcher.

Är det normalt att göra så?

– Det är en riskbedömning varje klubb gör år för år. För oss var det inte särskilt hög risk, vi slutade ju till och med tvåa och en hockeyallsvensk final är värd betydligt mer än plats 3-5 i serien, säger Johan Widebro.

Publicerad: