Förslaget: ställ in SHL-säsongen

SHL-säsongen ska ställas in.

Det kräver klubbarna i ett gemensamt upprop.

– Hockey bör spelas med publik och när det inte går att genomföra ser vi inget annat beslut än att ställa in säsongen, säger SHL:s vd Michael Marchal.

Klubbarna och SHL kräver att resten av säsongen, det vill säga slutspelet, ställs in. Detta förslag kom de 14 SHL-klubbarnas klubbdirektörer fram till vid ett möte under lördagen.

– Med hänsyn taget till myndigheternas anvisningar och spelare, ledare, medarbetare och funktionärers hälsa och säkerhet samt allas ansvar att begränsa coronasmittan i samhället har vi gjort en hemställan till Svenska Ishockeyförbundet om att ställa in årets SM-slutspel, säger SHL:s vd Michael Marchal.

”Kan inte svara”

När Sportbladet når honom utvecklar han.

– I slutändan handlar det om spelares och medarbetares säkerhet. Vi ska inte åka runt och smitta folk runtom i landet.

Kommer någon mästare att koras?

– Det kan jag inte svara på. Det finns massvis med sådana här praktiska frågor som vi inte kan ge några svar på i nuläget.

Hur blir det med upp- och nedflyttning?

– Det är egentligen inte vår (SHL:s) fråga utan Hockeyallsvenskans och förbundets, säger Marchal.

Förbundet bestämmer

Förslaget att avsluta säsongen ska nu hanteras av Svenska ishockeyförbundet som ansvarar för tävlingsbestämmelserna. Ett beslut väntas komma i morgon vid lunchtid.

– Vi ska ha ett extra styrelsemöte klockan 11.00, säger förbundets ordförande Anders Larsson.

Hur blir det med upp- och nedflyttning?

– Jag vill i min roll som ordförande inte föregå något. Om det är något jag lärt mig de senaste veckorna så är det att situationer förändras från dag till dag. Som sagt: Vi har ett möte i morgon där vi ska behandla ett antal frågor. Vi ber om att få återkomma efter mötet.

SHL-slutspelet skulle egentligen ha inletts i dag, men starten sköts upp till 24 mars efter regeringens publikbegränsning på grund av coronavirusets spridning som gjorde att sista grundserieomgången spelade inför tomma läktare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!